Спонсори и партньори

Ако имате желание да подпомогнете най-голямата българска конференция, насочена към Free & Open Source Software и свободното споделяне на знания, можете да се свържете с нас на:

Email: sponsors@openfest.org

Капитал Кариери е престижна платформа за кариерно развитие и за изграждане на работодателската марка с над 20-годишна история като специализиран медиен сайт.

На хората, които искат активно да управляват кариерата си даваме възможност да научават повече за бизнеса и да намират подходящи позиции.

На компаниите помагаме да надграждат работодателския си бранд като представят бизнеса си и предлагат работа сред образована и ангажирана аудитория.

devbg logo

DEV.BG е портал за всички, които се интересуват от разработката и поддръжката на софтуер. Единно място за програмисти, QA специалисти, системни администратори, ръководители на IT проекти и всички професионалисти, обединени от разработката на софтуер. Целта на DEV.BG е да се развие средата и да се подпомага IT общността, като се предоставя достъп до платформи за обмяна на опит, информация, обучения, семинари и потребителски групи за най–нашумелите технологии.

ipacct logo

IPACCT е сред водещите интернет доставчици в България. Започва развитието си през 2000 година, а от 2003 година насам e в помощ на други интернет доставчици със свой собствен софтуер за управление на IP трафик.

Нашата мисия в Дев Крафт е доставяме софтуерни решения, с които да се гордеем. Същевременно се стремим да се развиваме като професионалисти. Обичаме да експериментираме с нови технологии, да доставяме качествен код и да помагаме с разрешаването на всякакви ИТ проблеми. Споделяме нашето знание и сме отворени към нови идеи и подходи. Обичаме свободния софтуер и да даваме обратно към обществото.
Ако искаш да научиш повече за нас, кажи ни „здрасти“ на hi@dev-craft.com.

Economy.bg е издание за бизнес, икономика и мениджмънт. Част от Economy.bg е Human Capital – водещата медия в сферата на човешкия капитал. Economy.bg следи тенденциите в световната и българска икономика от съществено значение за случващото се в България, ключовите бизнес сектори, компаниите и хората, които са част от тях.

storpool logo

StorPool е изцяло българска компания, която разработва собствен software-defined storage продукт, използван от десетки компании по цял свят. Уникалното софтуерно решение помага на големи корпорации, cloud билдъри, SaaS вендори, MSPs, хостинг и cloud доставчици да предоставят бързи и надеждни услуги на своите клиенти. StorPool е сред малкото български компании, успешно развили се от стартъп до глобален storage вендор, чийто продукт е разпознаваем по целия свят.
Компанията е основана през 2011 и не спира да се развива с бързи темпове. Нейната основна мисия е да продължава да предоставя качествен продукт, който да доставя стойност на пазара и да се конкурира успешно с глобалните лидери на пазара.
StorPool вярва, че зад всяка иновация и успешен продукт, стои екип от изключителни хора. Интелектът и упоритата работа на екипа ѝ са основна движеща сила и на тях се дължи успеха на StorPool. Те са двигателят, който кара компанията да продължава да се развива, да предоставя още по-добър продукт и да затвърждава своята позиция на световния пазар за сторидж решения.

devstyler logo

DevStyleR – медията за новините от индустрията, успехите на компаниите и техните екипи, спорт, здраве, лайфстайл и всичко, което интригува софтуерните разработчици и специалисти.

Деврикс е сред топ 20-те водещи WordPress development агенции в света. С девет WordPress core contributors, подпомагащи развитието на платформата, стотици разработени плъгини, 9 SaaS продукта и редица реализирани проекти с компании и служители от 5 различни континента, агенцията работи по enterprise проекти с над 200М месечен трафик, технологични стартъпи, електронни магазини и други. За разлика от традиционните фирми, използващи WordPress само като платформа за изграждане на сайтове, екипът на DevriX развива усърдно проекти с REST API, headless web апликации, множество интеграции със CRM/ERPs и платформи на .NET/Python/Java, работещи паралелно.

SAP има над 200 милиона потребители в своите облачни системи, повече от 102 400 служители в 140 локации по света, и над 49-годишна история. Създаден преди 21 години, развойният център на SAP в София, SAP Labs България, е едно от ключовите и стратегически подразделения на SAP SE. В момента в компанията работят повече от 1100 професионалисти, като над 80% от екипите работят по теми, свързани с облачни технологии. SAP Labs Bulgaria има ключова роля в дефинирането и разработването на облачната платформа на SAP – SAP Business Technology Platform.

Фондацията FreeBSD е организация с нестопанска цел, основана в САЩ, посветена на подкрепата и популяризирането на проекта FreeBSD и общността по целия свят. Финансирането идва от индивидуални и корпоративни дарения и се използва за управление на проекти за разработване на софтуер, предоставяне на безвъзмездни средства за пътуване на разработчиците, организиране на конференции и срещи за тях, както и подкрепа на инфраструктурата на FreeBSD и служене като юридическо лице на проекта.

Pure Water е основен партньор за България на едни от най-големите международни компании, утвърдени производители в областта на филтрацията. Предлаганите от тях филтриращи диспенсъри навлизат все по-масово на работното място и се превърнаха от алтернатива в предпочитаното решение за осигуряване на безкраен източник на чиста и свежа вода навсякъде, винаги, когато е необходимо.
Тяхната мисия е да подкрепят компаниите, предлагайки по-високо и различно ниво на хигиена на питейната вода на работното място, по-висока социална отговорност и с грижа към природните ресурси.

SUSE е глобален лидер, разработващ иновативни open source решения, на които разчитат над 60% от Fortune 500 компаниите. Специализираме в Enterprise Linux, Kubernetes Management и Edge Solutions и работим с партньори и open source общности, за да дадем възможност на клиентите ни да създават иновации навсякъде.
Всичко, което постигаме, се дължи на уменията, креативността и визията на нашите служители, партньори, клиенти и общност.
Компанията има над 2000 служители в целия свят и се разраства постоянно, както глобално, така и в България. Служителите ни имат възможността да работят по едни от най-интересните и иновативни проекти в индустрията.
През 2020 години SUSE придоби Rancher Labs, а през 2021 година успешно беше листната на Франкфуртската фондова борса.

DataArt е глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, даващи възможност на клиентите да развиват своята дейност. Известни със своите задълбочени познания и отличен технически опит, екипите на DataArt създават нови продукти и модернизират сложни системи в различни сфери като телекомуникации, финансовата индустрия, здравеопазване, туризъм, медии и гейминг.

HALO DX e бързо развиваща се технологична компания, която осигурява живото-променящи радиологични решения. Компанията предоставя безпрецедентен резултати, в които пациентите са винаги на първо място. Тя разработва иновативни решения в областта на изкуствен интелект, мобилни и SaaS технологии, както и най-модерната диагностика базирана на геномни изследвания. Мисията на компанията е да подобри човешкото здраве чрез лесен достъп до модерна диагностика.

Банан. Телефон. Банафо.

ЗАПИШИ, ПРОСЛУШАЙ, ТРАНСКРИБИРАЙ и ДОБАВИ БЕЛЕЖКИ към разговорите си! С Банафо.
На чист български ви казваме: Things we are bananas for: ASR, TTS, emotion detection, language identification, speaker identification, banana shakes, docker swarm, kubernetes, serious business with good sense of humor, linstor, rabbitmq, nodejs, microservices, mongodb, react.
Yellooo, не сме стартъп като стартъп. Започнахме със Zoiper преди 17 години. Създадохме Банафо като независима бананова кора, върху която и да е уеб-конференция, браузър, разговор.
Хобитата на ML екипа на Банафо включват трениране на модели и горене на видеокарти.

Научете повече или просто кажете yello на yello@banafo.com

initlab logo

init Lab е Hackerspace на София, място за събиране на различни хора с хакерско мислене и интересни идеи.