Спонсори и партньори

Ако имате желание да подпомогнете най-голямата българска конференция, насочена към Free & Open Source Software и свободното споделяне на знания, можете да се свържете с нас на:

Email: sponsors@openfest.org

Телефон: +359886149067

Банкер

„Банкеръ“ е медия, която 30 години отразява в детайли и последователност теми, свързани с икономическия и финансовия живот, проблемите на бизнеса, както и политическите процеси и промени в държавата. Наша запазена марка са задълбочените професионални анализи, разследванията и коментарите.

Първият брой на вестник „Банкеръ“ се появява на българския пазар на 12 април 1993 година. В онези бурни времена на резки промени, изпълнени с трудности, разочарования, но и с много надежди, той впечатлява с идеята да не разочарова най-вече хората, заложили на почтеността и отворени към новото. И със силата само на едно – свободното слово!

В продължение на 28 години вестникът се печата всеки петък в 48 пълноцветни страници. През 2021 г. печатното издание на „Банкеръ“ бе трансформирано в дигитален вестник eBanker.bg и всекидневен новинарски сайт www.banker.bg

ФСС про ФМИ

ФСС при ФМИ е създаден на 01.XII.1999 г. и е един от пионерите в студентските организации на факултетно ниво. Появата ни бе предизвикана от нуждата да се защитават интересите на студентите и докторантите във ФМИ пред университетските структури като ръководство, администрация и др. Членовете на ФСС представляват учащите в Общото събрание на ФМИ (локалния аналог на Общото събрание на СУ), където нашата тежест е от 18 до 20 % от всички членове на събранието. Основната цел на ФСС е да гради среда на взаимопомощ между студенти.

“ТУЕС е средно училище, създадено през 1988 г., в структурата на университет като в учителския екип са привлечени преподаватели от университети и академични общности. В момента училището е второ в столицата и може би най-желаното професионално училище в България.

ТУЕС предлага средата на приемственост между по-големи и по-малки ученици, а IT бизнесът в България е изграден от възпитаници на училището, които в момента заемат ръководни постове в IT компании. Част от учениците завършили училището се включват в преподавателската дейност. Те искат да помогнат на младото поколение и да им даде възможност за развитие, което и те са получили. Асоциацията на завършилите ТУЕС е връзката между бизнеса и училището. Подпомагаме извънкласните дейности на училището, като освен хакатона и деня на отворените врати, имаме други инициативи, които целят да дадат допълнителни знания и умения по теми, които учениците припознават от страна на бизнеса.”

initlab logo

init Lab е хакерспейсът на София. Той е общност от компютърни (и не само) творци, маниаци и любители, обединени около физическото пространство, моделирано, развивано и поддържано от тях самите, за да се превърне във вдъхновяваща и стимулираща продуктивността и изобретателността среда за споделяне на знание и опит.

Several Clouds предоставя облачни и DevOps професионални услуги и допълване на екипи. Ние имаме изключителна страст към публичния облак и DevOps културата и практики, с всички плюсове, които носят на един бизнес – подобрено софтуерно разработване и опериране в глобален мащаб. Множество от решенията, които доставяме за наши клиенти са базирани на софтуер с отворен код и бихме искали да подкрепим българската общност.

„HackSoft е българска софтуерна компания, която се занимава с „end-to-end“ софтуерни разработки. HackSoft започва като малък проект, случващ се между курсовете по програмиране на HackBulgaria, като 9 години по-късно компанията работи с клиенти от цял свят. Визията на компанията е да удовлетворява нуждите на клиентите си, създавайки софтуерни решения, докато предразполага екипа си да се чувства като едно голямо семейство. Основният технологичен фокус на компанията е Python, Django, TypeScript, React и AWS, а от скоро и PHP & Laravel.“

Blankfactor

Ние сме Blankfactor, компания от световен мащаб и нов вид доставчик на управлявани услуги (Managed Services Provider) в сферата на Разплащанията и Банкирането, Капиталови пазари и Здравеопазване. 

В Blankfactor имате възможност да работите по комплексни и интересни проекти с отлични специалисти, международни клиенти и най-новите технологии.

Нашата култура се основава на експертиза, успешно завършени проекти и грижа за нашия талант и клиенти. 

Във всеки проект ние се стремим да предоставим услуга, която води до измерими резултати за нашите партньори и клиенти. Нашата всеобхватна техническа експертиза в разработването на fullstack решения,обработка и анализ на данни, дигитални продукти и корпоративни AI решения ни позволява да доставяме сложни софтуерни решения в различни индустрии.

Със седалище в Маями, САЩ, компанията има офиси в България и Колумбия, както и консултанти по всички краища на света. Поддържаме работна среда, в която добруването на екипа се насърчава, отличните постижения се възнаграждават, а многообразието се уважава и цени.

Нов Български Университет

Нов български университет е учреден на 18 септември 1991 година с решение на Великото народно събрание. НБУ получава институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация за максималния период в четири поредни акредитации – през 2001, 2006, 2012 и 2019 г. През 2004 г. НБУ е акредитиран от най-големия университет за дистанционно обучение в Европа The Open University.

Мисията на НБУ като автономна либерална академична институция е:
– да бъде ориентиран към своите студенти като изгражда предприемчиви, социално отговорни личности, подготвени за живот в условията на съвременна демократична България, обединена Европа и глобализиращия се свят;
– да допринася за напредъка на университетското образование чрез достъпно интердисциплинарно и специализирано обучение, и научни изследвания по международни стандарти;
– да поставя в служба на обществото своя академичен потенциал и да реагира на социалните и икономическите промени като участва в тях със свои проекти.

SUSE е най-голямата независима организация, разработваща решения с отворен код. Нашата цел е да дадем на клиентите си свободата да създават иновации навсякъде. Портфолиото ни обединява операционна система Linux, платформа за управление на Kubernetes и иновативни „edge” възможности.
Водени сме от силата на мнозина: всичко, което постигаме се дължи на уменията, креативността и визията на нашите служители, партньори, клиенти и общност.

SiteGround е сред водещите технологични компании и глобални лидери в сферата на уеб хостинг и софтуер услугите в света. С повече от 19 години глобален опит, днес са най-голямата независима компания в своята сфера на дейност, със сървърни центрове в Европа, Азия и Америка и над 2.8 милиона домейна на клиенти в световен мащаб. Отличена като “Най-добър работодател в България” в IT сферата три години подред 2015г., 2016г., 2017г. както и за 2022г. в независимо проучване на международния консултант Aon Hewitt.

purewater

Pure Water е основен партньор за България на едни от най-големите международни компании, утвърдени производители в областта на филтрацията. Предлаганите от тях филтриращи диспенсъри навлизат все по-масово на работното място и се превърнаха от алтернатива в предпочитаното решение за осигуряване на безкраен източник на чиста и свежа вода навсякъде, винаги, когато е необходимо.
Тяхната мисия е да подкрепят компаниите, предлагайки по-високо и различно ниво на хигиена на питейната вода на работното място, по-висока социална отговорност и с грижа към природните ресурси.

Linux Professional Institute (LPI) е глобалният стандарт за сертифициране и организацията за кариерна подкрепа на професионалистите, работещи с отворен код. С над 250 000 притежатели на сертификати, това е първият и най-голям в света орган за сертифициране в областта на Linux и отворения код, който е неутрален по отношение на доставчика. LPI има сертифицирани професионалисти в почти 190 страни, предоставя изпити на множество езици и има повече от 700 партньора за обучение по целия свят. Професионалните сертификати LPIC-1, LPIC-2 и LPIC-3 на LPI са сред 10-те най-добри Linux сертификати за 2023 г.

Мисията на LPI е да насърчава използването на отворен код, като подкрепя хората, които работят с него.LPI’s mission is to promote the use of open source by supporting the people who work with it.

5km

Чрез Сдружение с нестопанска цел „5 км парк БГ“, 5kmrun е създаден от няколко ентусиасти целящи изграждането на леснодостъпни условия за непрофесионално организирано бягане, както и насърчаването на една нова култура на мислене по отношение на бягането като част от здравословния ни начин на живот.

Идеята за 5 км. свободно, но организирано бягане възниква в Англия през 2004 г., където в Буши парк (Лондон), Поул Синтон Хюит създава своя парк ран. Следвайки неговите основни принципи и опит, ние „пренесохме огъня“ и у нас.

ipacct logo

IPACCT е сред водещите интернет доставчици в България. Започва развитието си през 2000 година, а от 2003 година насам e в помощ на други интернет доставчици със свой собствен софтуер за управление на IP трафик.

Software university предлага най-задълбочената програма по софтуерно инженерство в България. Професионалните програми по софтуерно инженерство и QA инженерство на СофтУни целят да изградят всички фундаментални познания и практически умения, необходими за придобиването на професия „софтуерен инженер“ и „QA инженер“, работейки с най-съвременните софтуерни технологии и усвоявайки най-добрите практики в двете сфери. Програмите започва с безплатни курсове, в които могат да се включат всички, които имат интерес. За кандидатстване и повече информация тук 👉 https://softuni.bg/.

Телебид Про е софтуерна компания, специализирана в разработване на персонализиран бизнес софтуер и системи за българския и международния пазар. Специализацията на фирмата включва области като системна интеграция, бизнес анализ, финанси и игри. Ние сме малък екип от висококвалифицирани специалисти и се развиваме заедно с технологиите – отделяме голяма част от времето си за R&D, обучения и сертификации. Базирани сме на Open Source технологии и се стараем да допринасяме за тяхното популяризиране в IT общността.

Разгледайте нашите кариерни възможности на https://telebid-pro.com/careers/

Olimex Ltd е водещ доставчик на инструменти за разработка и програматори за пазара на вградени системи.
Компанията има 28 години опит в проектирането, прототипирането и производството на печатни платки, подвъзли и цялостни електронни продукти.

Създадени сме през 1991 г. в Пловдив – вторият по големина град в България.

Имаме обширни познания в аналоговия, цифров и микроконтролерен дизайн и предлагаме собствено проектирани платки за разработка, програматори и емулатори за бързо създаване на прототипи на ARM, AVR, MSP430, MAXQ и PIC микроконтролери.

rx-m

RX-M е водещ доставчик на cloud-native решения и консултантски услуги и член-основател на Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Ние се гордеем с това, че сме безпристрастни и пазарно-неутрални.
Ние разработваме и предоставяме въздействащи програми за обучение и консултации на организации от всякакъв размер, включително около една четвърт от компаниите от списъка Fortune 100. Стремим се да помагаме на организациите с прехода от традиционна монолитна архитектура към модерни cloud-native системи.

Man Group е технологично упълномощено, диверсифицирано управление на активни инвестиции, фокусирано върху предоставянето на производителност и решения за клиентско портфолио.
Man Technology отговаря за изграждането на стабилна технологична платформа, която улеснява алфа генерирането, управление на портфолиото, изпълнение на търговията, операции, съответствие, управление на риска и счетоводството, както и предоставянето на инструменти за сътрудничество на крайните потребители в цялата фирма. Нашата платформа е създадена да се справя с мащаб, сложност и персонализацията.
С приблизително 450 инженери, Man Technology е структурирана в редица отделни екипи, някои изграждащи междусекторни технологии и други свързани с индивидуален инвестиционен мениджър, изграждащ специфични инструменти за управление на количества или портфолио или систематични системи за търговия.
Ние вярваме, че Man Group е мястото, където трябва да бъдете, ако искате да работите там, където напредничавата, отворена технология за сътрудничество се среща както с количественото, така и с дискреционното управление на инвестициите.

BulStream

Екипът на BulStream заснема и излъчва на живо конференции, лекции, мотивационни семинари, награждавания, церемонии, малки концерти от 2007 г. насам. Те са участвали в едни от първите излъчвания на живо в интернет в България. Портфолиото им включва още продуктово заснемане (продуктова фотография и видеография за най-доброто възможно представяне на вашия продукт), pre & post продукция (технически консултации, конструиране на студийна среда, подготовка на предварително съдържание и графични пакети, монтаж, цветова корекция), както и аудио обработка.

София Тех Парк

София Тех Парк развива дейности в подкрепа на стартиращия бизнес, малките и средни предприятия, науката, образованието и иновациите

StorPool вярва, че зад всяка иновация и успешен продукт стои екип от изключителни хора. Интелектът и упоритата работа на екипа ѝ са основна движеща сила и на тях се дължи успехът на StorPool. Те са двигателят, който кара компанията да продължава да се развива, да предоставя още по-добър продукт и да затвърждава своята позиция на световния пазар за сторидж решения.