Спонсори

Ако имате желание да подпомогнете най-голямата българска конференция, насочена към Free & Open Source Software и свободното споделяне на знания, можете да се свържете с нас на:

Яна Петрова (email: yana@openfest.org)
Васил Колев (тел. + 359 888508044, email: vasil@openfest.org)

initLab е Hackerspace на София, място за събиране на различни хора с хакерско мислене и интересни идеи.

eventsmedia logo

EventsMedia е сайт за най-актуалните събития, фестивали, семинари и обучения в България.
Мисията на създателите е да се разчупи рутината, за да Ви покажат къде можете да намерите своето място за развитие или развлечение.

SiteGround е доставчик на уеб хостинг услуги, работещ предимно с американски и други англоговорящи потребители. Компанията е създадена през 2004 година. В SiteGround смятат, че уеб хостинг индустрията дължи много на свободния софтуер и по тази причина те с радост подкрепят OpenFest и други подобни събития.

cokitchen logo

CoKitchen е място за почитателите на добрата храна – тези, които обичат да я приготвят, и тези, които обичат да я похапват. Продуктите, които компанията използва са сезонни и внимателно подбрани, а CoKitchen може да осигури както вкусен обяд за офиса, така и интересна и полезна храна за различни събития.

Xoomworks е партньор на технологични компании като осигурява отдалечени екипи, които изграждат цялости решения (дизайн, разработка, осигуряване на качеството).
Екипите на Xoomworks са изключително добри в разрешаването на всякакви проблеми от целия процес на разработка на софтуер с технологии като Java, .NET, Angular, React, Node, Native Mobile. Процесът на разработка, разбира се е Agile-Scrum, използат се най-полулярните (continuous) integration–deployment tools, а всеки член на екипа с удоволствие и желание се захваща с нови технологии.

bgERP

bgERP е web-базирана система за управление на бизнеса с отворен код. Тя е написана на езика PHP и се разпространява под GPL лиценз. За работата й е необходим web-сървър Apache и сървър за база данни MySQL.

nebosystems logo

Небосистемс ЕООД е българска компания, специализирана в областите: системна интеграция и системна администрация. Нашите специалисти внедряват свободни технологии с отворен код в малък и среден бизнес, изграждат и поддържат сигурни хибридни ИТ инфраструктури с еквивалент на Активна Директория на база Линукс, с пълна поддръжка на групови политики. Компанията проектира и изгражда LDAP централизирано управление на приложения и услуги, както и внедряване на бекъп Линукс домейн контролер в съществуваща Windows среда.

uber logo

Юбер се развива паралелно с начина по който светът се движи. Чрез безпроблемното свързване на шофьори и пътуващи през своите приложения, те правят градовете по-достъпни, отварят повече възможности за пътниците и бизнес възможности за шофьорите. От създаването си през 2009 до достигането си в над 400 града, днес Юбер бързо разширява глобалното си присъствие, поддържайки близоста на хората в градовете, в които се движат.

catenate logo

Катенейт е международна компания с офиси в Европа – Мюнхен, Баар, Рим, Амстердам и София. Катенейт предлага технологични решения, консултации, както и проджект мениджмънт експертиза за своите клиенти в различни отрасли: телекомуникации, автомобилна, финансова и др. Тъй като разчитат на технологии базирани на отворен код, те ценят наистина високо общността на отворения код. Катенейт спонсорира проекти и библиотеки с отворен код.

E-CARD е изцяло българска компания, която вече 16 години развива иновативни софтуерни проекти и използва свободен софтуер. E-CARD подкрепя хората, които търсят възможности за обучение и развитие, затова за трети път
подкрепя OpenFest и организира специална томбола.

Pure Water е основен партньор за България на няколко международни компании, утвърдени производители в областта на филтрацията. Предлаганите от нас филтриращи диспенсъри навлизат все по-масово на работното място в България, тъй като освен редуцирането на разходите, това решение подкрепя организациите в техния стремеж към по-разумна употреба на природните ресурси.

DEV.BG

DEV.BG е портал за всички, които се интересуват от разработката и поддръжката на софтуер. Единно място за програмисти, QA специалисти, системни администратори, ръководители на IT проекти и всички професионалисти, обединени от разработката на софтуер. Целта на DEV.BG е да се развие средата и да се подпомага IT общността, като се предоставя достъп до платформи за обмяна на опит, информация, обучения, семинари и потребителски групи за най–нашумелите технологии.

Host.bg е водещ доставчик на хостинг услуги в България от 2003 г. Компанията предлага пълна гама от високо надеждни и сигурни хостинг услуги, като споделен хостинг, наети сървъри и виртуално облачни решения. Host.bg е част от най-голямата entertainment broadcasting група в Европа – MTG International.

Itbookshelf е българска онлайн книжарница, предлагаща основно литература на издателство О’Райли. Платформата е разработена от Коуд Рънърс, софийска софтуерна компания, специализирана в приложения за визуализация на данни. Ние вярваме в добрия стар навик на четенето на (хартиени) книги и незаменимите знания, придобити по този начин – независимо от избраната технология.

luxoft logo

Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в глобален мащаб. Компанията оперира в 19 страни, притежава 28 центъра по целия свят и 36 представителства, в които работят над 12 000 души. В България повече от 200 специалисти работя по проекти, обслужващи големи международни корпорации.

Progress (NASDAQ: PRGS) е глобален лидер в разработката на приложения, които са двигателят зад дигиталната трансформация, от която компаниите се нуждаят, за да създават и поддържат ангажиращо потребителско преживяване, отговарящо на динамично развиващите се пазари днес. Със своите уеб и мобилни решения и решения за данни за локални (on-premise) и базирани в „облака“ среди, Progress помага на стартиращи организации и водещи компании от целия свят да трансформират своя бизнес.

amare caffe

Amare Caffe е онлайн магазин за кафе, създаден от кафе ентусиасти за всички фенове на напитката.
Целта на Amare Caffe e всеки, който желае хубаво прясно изпечено кафе, да може да си го поръча лесно и да го получи бързо и по удобен за него начин. Подбрани са сортове, които отговарят на изискванията на създателите за богат вкус и аромат, а в същото време са достъпни за българския пазар.

Онтотекст е лидер и иноватор в областите на семантичен уеб, семантичните бази данни (triplestores), компютърна лингвистика, обогатяване на метаданни и управление на знание. Компанията решава проблеми в сферите на издателския онлайн бизнес, медии, изследователската дейност на фармацевтичните компании, уеб анализа, работа с големи бази данни.

code runners logo

Code Runners е международно студио за разработка на софтуер с фокус върху индивидуални решения: от проекти в ранна фаза до корпоративни клиенти. Чрез agile методи потребителят става основен участник в дизайн процеса и получава краен продукт, който съвпада с клиентските очаквания. Опитът е концентриран в няколко индустрии: маркетинг, информационна сигурност и здравеопазване.

Tradeo е международна високо-технологична компания, която разработва иновативна социална платформа за онлайн търговия на Forex, акции, стоки и индекси. Tradeo е сбъднатата мечта на младия и амбициозен търговец.

SAP работи с над 320 000 клиенти в над 190 страни, повече от 80 000 служители от 150 различни националности, и има над 43-годишна история. Създаден преди 16 години, развойният център SAP Labs България е едно от ключовите и стратегичеки подразделения на SAP SE. В компанията над 650 софтуерни професионалисти работят в областта на софтуерната разработка и по последните SAP in-memory и облачни технологии.