OpenFest 2023 си партнира с 5kmrun!

5km

Спортът е за всеки, без значение от възраст, произход или физическо състояние. Спортът и физическата активност допринасят съществено за здравето и благосъстоянието, но понастоящем равнището на физическа активност сред възрастните в България е сред най-ниските в Европа, затова от екипа на OpenFest 2023 сме много радостни да ви разкажем за общите инициативи с партньорите ни от 5kmrun .

За изданието на конференцията през 2023 година сме подготвили две предизвикателства за вас:

Помогнете да развием мобилното приложение на 5kmrun за Андроид и iPhone – и може да спечелите една от три страхотни награди, които сме приготвили за вас –

– 1во място – Raspberry Pi Zero 2 + бандана с логото на OpenFest

– 2ро място – ESP32 модул + бандана с логото на OpenFest

– 3то място – бандана с логото на OpenFest

Може да изберете да работите по някоя от задачите, изброени на този линк в github хранилището на приложението – https://github.com/etabakov/fivekmrun-app/issues – или да проявите креативност и да прецените какво ново като функционалност, документация, инфраструктура /напр. CI/, автоматизирани тестове и т.н. е ценно да се добави към приложението. При нужда от помощ или ако имате допълнителни въпроси, може да се включите в Дискорд канала на 5kmrunhttps://discord.gg/TtygvedW. Времето за работа е до неделя, 5ти Ноември 13:30. Очакваме да ни изпртите вашата работа под формата на Pull Request в github, а победителите ще бъдат избрани от жури от 3ма души – по един съответно от програмния комитет и екипа на OpenFest, и екипа на 5kmrun. Победителите ще обявим по време на закриването на конференцията в неделя, 5ти Ноември.

Второто предизвикателство – каним всички да се присъединят към общността на 5kmrun и екипа на OpenFest в събота на 11ти ноември в 10:00 в Южен парк, София и да бягаме заедно! Повече подробности има в линка тук. Ако не се чувствате подготвени или уверени да се опитате да бягате – елате все пак да ни подкрепите да стигнем до финала и да се забавляваме заедно в парка. Ще е супер ако носите и тениска от OpenFest, независимо от годината или гривничка от After-Party-то за да можем да се преброим приблизително както и на OpenFest! Ще се видим на 4ти и 5ти Ноември и надяваме се отново на 11ти Ноември в Южния парк в София!

4-ти и 5-и ноември 2023 г.
форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

Спонсори

Blankfactorrx-m

Партньори

ФСС про ФМИBulStreaminitlab logo5kmpurewaterБанкерipacct logoСофия Тех ПаркНов Български Университет

Място: форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

С тролейбус

Тролеи 5 и 8 до спирка София Тех Парк.

Тролей 4 до спирка Площад на авиацията.

С автобус

Автобуси 73, 84, 184 и 306 до спирка София Тех Парк.

Автобус 305 до спирка Площад на авиацията.

Карта на всички маршрути (натиснете върху нея, за да увеличите изображението):

Карта на OpenFest