SUSE инвестира в България и се радва да подкрепи OpenFest

SUSE® – най-голямата независима организация, разработваща решения с отворен код, обяви че ще инвестира в нов инженерен и иновационен хъб в България. Важна част от екипа за инженерни и иновационни решения на SUSE, базираният в София хъб ще се фокусира в разработването на изцяло нови технологични решения с отворен код, които да позволят на клиентите да създават, интегрират и управляват процесите и обемите от работа навсякъде – от ядрото на компанията през локалната и облачната среда.

 „За нас е удоволствие да представим иновационния модел на силата на многото в България,“ каза Мелиса Ди Донато, главен изпълнителен директор на SUSE. „Тъй като технологиите на SUSE са двигател на най-иновативните решения в областта на здравеопазването, през огромни центрове за обработка на данни, до най-мощните суперкомпютри, ще разчитаме на българските инженери да движат процеса на технологична иновация. Този нов хъб за иновации и технологии ще бъде важна част от стратегията ни за ускорен растеж с цел да предостави на клиентите ни най-добрите в  класа си технологични решения, чрез разширяване на глобалното ни присъствие и иновации.“

SUSE планира центърът да е напълно функциониращ в следващите 6 месеца, като целта е да се разраства и да отвори стотици работни места в следващите 3 години. Освен в ролята на стратегически център за иновации, съсредоточен в инженерните решения и сътрудничество с общността на експертите в разработката на решения с отворен код, SUSE планира да привелече и кадри в областта на дигиталния маркетинг, управление на проекти и други.

Иво Тотев,  главен продуктов и маркетинг директор на SUSE, който пряко съблюдава стартирането на проекта, каза: „В SUSE ние гледаме на България, като локация която прекрасно се вписва в културата на SUSE за многообразие, прозрачност и уважение в комуникацията между колеги, клиенти, партньори и общността на специалисти, работещи в сферата на решения с отворен код. Под ръководството на новия директор за България, Петър Димов, който идва с ръководен опит в компании, като IBM и HP, талантливите инженери от технологичната и информационна еко система на България ще имат възможността да създават революционни нововъведения за нашите клиенти.“

От 28 години SUSE винаги е била водена от отдадеността си към клиентите, които разчитат на SUSE за своите стратегически компютърни решения и  управление на информационната си среда. Топ 10 на телекомуникационните оператори, 9 от 10 от най-големите авиационни и космически компании и половината от суперкомпютрите в света работят на платформата на SUSE.

Разгледайте отворените позиции на SUSE в България

7-и и 8-и ноември 2020 г.
онлайн

Спонсори

Logo Paysafe_1sumup logoVMWARE Bulgaria logohalo-dxsuse logoSAP

Партньори

Място: онлайн