Спонсори и партньори

Ако имате желание да подпомогнете най-голямата българска конференция, насочена към Free & Open Source Software и свободното споделяне на знания, можете да се свържете с нас на:

Яна Петрова (email: yana@openfest.org)

suse logo

SUSE, най-голямата независима компания за технологични решения с отворен код, предоставя несравним избор на клиента и възможност за дигитална трансформация на компаниите, като опростява, модернизира и ускорява традиционните облачни и локални технологични решения.
SUSE работи с партньори, общности и клиенти, за да доставя и поддържа високотехнологични решения за постигане на стратегически бизнес резултати. SUSE платформата за контейнери и облачни структури, както и софтуерно дефинирани инфраструктурни решения, изкуствен интелект и локални облачни решения дават възможност на клиентите да създават, внедряват и управляват обемите си от работа и информационни потоци, както изцяло локално, така и в хибридни и локални облачни структури.

initLab е Hackerspace на София, място за събиране на различни хора с хакерско мислене и интересни идеи.

halo-dx

HALO DX e бързо развиваща се технологична компания, която осигурява живото-променящи радиологични решения. Компанията предоставя безпрецедентен резултати, в които пациентите са винаги на първо място. Тя разработва иновативни решения в областта на изкуствен интелект, мобилни и SaaS технологии, както и най-модерната диагностика базирана на геномни изследвания. Мисията на компанията е да подобри човешкото здраве чрез лесен достъп до модерна диагностика.

Logo Paysafe_1

Paysafe е водеща специализирана платформа за разплащания. Най-големият офис на компанията в света е в София с над 1200 служители, работещи в различни направления – продуктови и софтуерни разработки, обслужване на клиенти, риск мениджмънт, счетоводство и контрол, ИТ обслужване и други. Екип от софтуерни инженери в България развиват едни от ключовите продуктови линии на компанията – дигиталните портфейли Skrill и NETELLER – ползвани от милиони крайни потребители и бизнеси, с което компанията следва ангажимента си да предоставя решения, ориентирани към клиента.

sumup logo

SumUp е водеща компания за мобилни плащания в Европа. Започвайки от нулата през 2012 година, компанията успява да изгради решение за картови плащания, което да разтърси индустрията и да събуди предприемача у всекиго. Създават уникално устройство, което с помощта на смартфон или таблет, позволява на търговците на дребно да приемат картови плащания навсякъде.
Независимо дали бизнесът на клиентите им е кафене или магазин, те са създали решение, което всеки може да използва. По този начин клиентите на SumUp могат да съсредоточат усилията си в това, в което са най-добри.
От стартъп, днес SumUp са прерастнали в глобална финтех компания, оперираща на три континента. Повече от 2000 SumUpper-и работят за развитието им и новите им продукти и услуги.

SAP

SAP работи с над 440 000 клиенти в 180 страни, повече от 101 150 служители в 140 локации по света, и има над 47-годишна история. Създаден преди 20 години, развойният център на SAP в София, SAP Labs Bulgaria, е едно от ключовите и стратегически подразделения на SAP SE. В момента в компанията работят над 1000 професионалисти, като над 80% от екипите работят по теми, свързани с облачни технологии. SAP Labs Bulgaria има ключова роля в дефинирането и разработването на облачната платформа на SAP – SAP Cloud Platform.

VMWARE Bulgaria logo

VMware, глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес
мобилност, започва своята дейност в България преди 13 години. VMware България успява да
се наложи като основен хъб за разработки и иновации в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток
и Африка) и ключов стратегически развоен център за VMware в световен мащаб. Също така
успешно трансформира офиса от R&D локация в мултифункционален екип, фокусиран върху
развойна и оперативна дейност и професионални услуги. Специалистите в София разполагат с богата
експертиза в областта на виртуализацията, управлението и автоматизацията на виртуални
инфраструктури, възстановяване на данни при бедствие, анализиране на големи масиви от
данни, кибер сигурност, а екипите в сферата на финанси, бизнес планиране се разширяват
през последните години.

StorPool е изцяло българска компания, която разработва собствен software-defined storage продукт, използван от десетки компании по цял свят. Уникалното софтуерно решение помага на големи корпорации, cloud билдъри, SaaS вендори, MSPs, хостинг и cloud доставчици да предоставят бързи и надеждни услуги на своите клиенти. StorPool е сред малкото български компании, успешно развили се от стартъп до глобален storage вендор, чийто продукт е разпознаваем по целия свят.
Компанията е основана през 2011 и не спира да се развива с бързи темпове. Нейната основна мисия е да продължава да предоставя качествен продукт, който да доставя стойност на пазара и да се конкурира успешно с глобалните лидери на пазара.
StorPool вярва, че зад всяка иновация и успешен продукт, стои екип от изключителни хора. Интелектът и упоритата работа на екипа ѝ са основна движеща сила и на тях се дължи успеха на StorPool. Те са двигателят, който кара компанията да продължава да се развива, да предоставя още по-добър продукт и да затвърждава своята позиция на световния пазар за сторидж решения.