Работилница за сглобяване на микроконтролерна платка Тинузавър

Заповядайте на работилница за сглобяване на микроконтролерна платка Тинузавър, водена от Невен Боянов по време на втория ден от Open Fest – 4 ноември (неделя) от 14:30 до 16:15 ч. във фоайе 1 (приземен етаж).

По време на работилницата участниците ще имат възможността си сглобят малка микроконтролерна платка Тинузавър базирана на микроконтролера ATtiny85, която после може да програмират на C/C++ или с помощта на платформата Блоктину. Платката Тинузавър, след като е сглобена, всъщност представлява един малък компютър, за който могат да се пишат програми. Ще се работи с поялник и ще се разясняват основни неща за електронните компоненти. Работилницата ще даде възможност на ученици, студенти или възрастни да се запознаят с електрониката, микроконтролерите и програмирането по забавен и лесен начин.

Проектът Тинузавър, част от който са комплектите за работилницата, е изцяло българска разработка с отворен код – както софтуера, така и хардуера. Учебните материали разработени като част от проекта се ползват в училища и университети, както в България, така и в чужбина.

Работилницата е напълно безплатна, но на участниците ще им е необходим комплект Тинузавър, който да си сглобят. Ако все още нямат такъв комплект, ще може да си закупят на място за 20 лв. В комплекта се включва една основна платка с микроконтролер, една допълнителна платка със светодиоди и USB програматор – това е всичко, което е необходимо за стартиране с платформата.

Участниците не е необходимо да си носят поялник или други инструменти, въпреки че могат, ако искат, тъй като организаторите на работилницата ще носят всички необходими инструменти и материали.

3-ти и 4-ти ноември 2018 г.
форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

Спонсори

IPACCTUber logoVMWARE Bulgaria logoTelebidPro_logoSAP Labs BulgariaLeanplum logokonsulko_logoBULPROS LOGO CMYK

Партньори

digital-republic-logocokitchen logo

Място: форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

С тролей

Тролеи 5 и 8 до спирка София Тех Парк.

Тролей 4 до спирка Площад на авиацията.

С автобус

Автобуси 84, 184 и 306 до спирка София Тех Парк.

Автобус 305 до спирка Площад на авиацията.

Карта на всички маршрути (натиснете върху нея, за да увеличите изображението):

Карта на OpenFest