Спонсори и партньори

Ако имате желание да подпомогнете най-голямата българска конференция, насочена към Free & Open Source Software и свободното споделяне на знания, можете да се свържете с нас на:

Яна Петрова (email: yana@openfest.org)
Васил Колев (email: vasil@openfest.org)

Основана през 2004 г. от няколко университетски приятели, SiteGround постепенно се превръща във водещ доставчик на уеб хостинг услуги на световния пазар. Само с една шепа хора, работещи от техните университетски общежития в началото, сега компанията има повече от 400 служители и постоянно се разраства. Днес те са една от водещите международни хостинг компании, захранващи над 1,5 милиона уебсайтове и има пет дата центъра на три континента.SiteGround държат както на упоритата работа, така и на това екипът им да се забавлява и развива всеки ден.

StorPool е българска компания, предлагаща software-defined storage. Решението, което компанията разработва, се използва от големи компании, SaaS вендори, MSPs, хостинг и клауд доставчици. StorPool е сред малкото български компании, успешно развили се от стартъп до глобален storage вендор, чийто продукт е разпознаваем по целия свят. Компанията е основана през 2011 и се развива с бързи темпове. StorPool вярва, че зад всяка иновация и успешен продукт, стои екип от изключителни хора.

Онтотекст е лидер и иноватор в областите на семантичен уеб, семантичните бази данни (triplestores), компютърна лингвистика, обогатяване на метаданни и управление на знание. Компанията решава проблеми в сферите на издателския онлайн бизнес, медии, изследователската дейност на фармацевтичните компании, уеб анализа, работа с големи бази данни.

София Тех Парк – Адресът на Иновациите

initLab е Hackerspace на София, място за събиране на различни хора с хакерско мислене и интересни идеи.

IPACCT

IPACCT е сред водещите интернет доставчици в България. Започва развитието си през 2000 година, а от 2003 година насам e в помощ на други интернет доставчици със свой собствен софтуер за управление на IP трафик.

BULPROS LOGO CMYK

BULPROS е иновативна ИТ компания, доставчик на ИТ решения, услуги и продукти на глобално ниво. BULPROS е една от най-бързо развиващите се технoлогични компании в Централна Европа според последните доклади на Deloitte „Technology Fast 50 in Central Europe“, „Technology Fast 500 in Europe, Middle East, and Africa“, Inc. 5000 Europe, Financial Times 1000 Europe etc. BULPROS оперира на европейските и глобални пазари с над 1200 служители, в 18 офиса в Европа и Северна Америка.

Leanplum logo

Leanplum е бързо развиваща се компания и лидер в мобилното маркетингово пространство. С инвестиция в размер на $93 мил. и офиси в София, Сан Франциско, Ню Йорк, Лондон, Амстердам и Сингапур, Leanplum трансформира мобилната ангажираност на потребители от цял свят и ускорява продуктови иновации в областта на machine learning, cross-channel automation, 1:1 personalization. Ежедневно Leanplum улавя над 25 милиарда мобилни действия и позволява на световни брандове като Tinder, Grab и Tesco да създават дългосрочни, пълноценни взаимоотношения със своите клиентите чрез персонализирани кампании в реално време.

VMWARE Bulgaria logo

Персонализираните решения на Anakatech включват онлайн HTML5 базирани игрови платформи за скретч карти, слот машини и игри с моментна печалба. Anakatech работи, за да отговаря на точни изисквания, с необходимия опит и гъвкавост, за да достави пълни решения в различни сфери на игралната индустрия. Опитните новатори на Anakatech използват доказани инструменти, които осигуряват и разработват игри, за да предоставят изключителна стойност на клиентите, както и неповторимо забавление за играчите.

Uber logo

Pure Water е основен партньор за България на няколко международни компании, утвърдени производители в областта на филтрацията. Предлаганите от тях филтриращи диспенсъри навлизат все по-масово на работното място в България, тъй като освен редуцирането на разходите, това решение подкрепя организациите в техния стремеж към по-разумна употреба на природните ресурси.

konsulko_logo

Базирана в Калифорния, Консулко работи с клиенти от Северна Америка, Европа и Азия. Компанията има клон в София. Ако създавате нов продукт, те ще се радват да поговорят с Вас за това как техният инженерен опит може да помогне на Вашия проект. Ако сте софтуерен инженер със страст за Linux, моля свържете с тях, за да се присъедините към екипа на Консулко.

cokitchen logo

CoKitchen е място за почитателите на добрата храна – тези, които обичат да я приготвят, и тези, които обичат да я похапват. Продуктите, които компанията използва са сезонни и внимателно подбрани, а CoKitchen може да осигури както вкусен обяд за офиса, така и интересна и полезна храна за различни събития.

SAP Labs Bulgaria

SAP работи с над 388 000 клиенти в над 180 страни и има повече от 91 000 служители. Създаден преди 18 години, развойният център на SAP Labs Bulgaria в София е едно от ключовите и стратегичеки подразделения на SAP SE. В компанията над 830 софтуерни професионалисти работят в областта на софтуерната разработка и повече от 75% от тях се занимават с облачни технологии. SAP Labs Bulgaria има значителнo участие в работата по революционнара SAP in-memory технология SAP HANA, както и основа роля в създаването на SAP Cloud Platform.

digital-republic-logo

ЦИФРОВА РЕПУБЛИКА е обединение от интернет потребители, автори, компютърни специалисти, предприемачи и юристи. Нашата мисия е да се застъпваме за правата на интернет потребителите и да отстояваме свободния достъп до информация. Целта на сдружението е да задава въпроси, да открива предизвикателства и да търси отговори, да подкрепя развитието на технологиите в полза на знанията и да участва в тези процеси в полза на възможно най-голяма част от обществото. Работим за цифровизирането на образованието, културното наследство и предприемачеството в България по начин, отстояващ гражданските и човешките права.

TelebidPro_logo

Телебид Про е българска софтуерна компания, която повече от 5 години предоставя специализирана разработка на продукти базирани изцяло на Linux и Open Source технологии.