Филтри и предразсъдъци: Технически аспекти на предварителното филтриране на съдържание онлайн

Очаквайки новини за OpenFest 2018, споделяме тук повече за една кампания, която екипът ни подкрепя.

В момента в Европейския съюз тече реформа на авторското право. Част от законодателните предложения е член 13 от проекта за директива относно авторското право в цифровия единен пазар, който предвижда доставчиците на услуги в интернет да имплементират алгоритми, с които да филтрират минаващото през тях потребителско съдържание за евентуални авторскоправни нарушения.

Колко е реалистично да очакваме от онлайн платформите да управляват правата на автори и издатели и да отговарят за авторскоправни нарушения, допуснати от техните потребители? Могат ли филтрите в интернет да прилагат авторското право? Колко би струвало новото задължение на цифровия бизнес? Какви са техническите възможности и ограничения на филтрирането на съдържание и кой от играчите на пазара трябва да го извършва?

Приятелите ни от Сдружение “Цифрова република” организират дискусия относно техническите аспекти на предвидените в проектодирективата филтри на съдържание, тяхната практическа приложимост, позитиви и негативи, и рискове от прилагането им при управление на съдържание в интернет. Васил Колев от нашия екип ще разкаже повече за методите за разпознаване на съдържание и съответно – филтриране, както и как те не работят.

Събитието ще бъде на 23 март 2018 г., от 15:00 ч. в SOHO – софийска холистична коуъркинг компания, зала SoHALL, входът е свободен. Подробности може да следите тук, а ако не успеете да присъствате, предвидено е да има и live streaming, линк за който ще намерите в сайта ни преди самото събитие.

4-ти и 5-ти ноември 2017 г.
форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

Спонсори

Oraclesuperhosting logoSAP Labs BulgariaIPACCTluxoft logo

Партньори

cokitchen logo

Място: форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

С тролей

Тролеи 5 и 8 до спирка София Тех Парк.

Тролей 4 до спирка Площад на авиацията.

С автобус

Автобуси 84, 184 и 306 до спирка София Тех Парк.

Автобус 305 до спирка Площад на авиацията.

Карта на всички маршрути (натиснете върху нея, за да увеличите изображението):

Карта на OpenFest