Спонсори и партньори

Ако имате желание да подпомогнете най-голямата българска конференция, насочена към Free & Open Source Software и свободното споделяне на знания, можете да се свържете с нас на:

Яна Петрова (email: yana@openfest.org)
Васил Колев (тел. + 359 888508044, email: vasil@openfest.org)

ClouDNS е най-големият Европейски доставчик на глобални Managed DNS услуги, включително GeoDNS, Anycast DNS и DDoS защитен DNS. Компанията прилага водеща за индустрията облачна архитектура за постигане на максимална DNS скорост и DNS сигурност. Платформата на ClouDNS мониторингова, контролира и оптимизира приложения и DNS ифраструктура, с цел трафика да бъде доставен по-бързо, по-сигурно и по-надеждно от всякога. С 16 Аnycast локации на 6 континента, ClouDNS е предпочитан DNS хостинг доставчик за много компании по света.

IPACCT

IPACCT е сред водещите интернет доставчици в България. Започва развитието си през 2000 година, а от 2003 година насам e в помощ на други интернет доставчици със свой собствен софтуер за управление на IP трафик.

SAP Labs Bulgaria

SAP работи с над 355 000 клиенти в над 190 страни, повече от 87 100 служители от 150 различни националности, и има над 45-годишна история. Създаден преди 17 години, развойният център на SAP в София е едно от ключовите и стратегичеки подразделения на SAP SE. В компанията над 730 софтуерни професионалисти работят в областта на софтуерната разработка и по последните SAP in-memory и облачни технологии.

Progress предлага водещата платформа за разработка и пускане на критични за бизнеса приложения. Компанията стъпи на българския пазар в края на 2014 г. с придобиването на Telerik. Офисът на компанията в София е с най-голям брой служители в глобален мащаб. Той е иновационен център и двигател на значителна част на R&D усилията на организацията.

SiteGround е международна технологична компания с офиси в София, Пловдив, Стара Загора, Мадрид и близо 500 служители, работещи от офисите или отдалечено от над 13 държави. Основана през 2004 година в България, днес компанията е един от водещите доставчици на хостинг софтуер и услуги в света. Хоства над 800 000 сайта и има пет дата центъра на три континента. SiteGround има силно иновативен подход в уеб хостинг услугите, като разработва инфраструктурата си и целия софтуерен stack изцяло вътрешно. Възможността да имат директно влияние с работата си върху процесите и иновациите в услугите и продуктите е причина за силната мотивация на екипа от софтуерните инженери на компанията.

Pure Water е основен партньор за България на няколко международни компании, утвърдени производители в областта на филтрацията. Предлаганите от нас филтриращи диспенсъри навлизат все по-масово на работното място в България, тъй като освен редуцирането на разходите, това решение подкрепя организациите в техния стремеж към по-разумна употреба на природните ресурси.

initLab е Hackerspace на София, място за събиране на различни хора с хакерско мислене и интересни идеи.

cokitchen logo

CoKitchen е място за почитателите на добрата храна – тези, които обичат да я приготвят, и тези, които обичат да я похапват. Продуктите, които компанията използва са сезонни и внимателно подбрани, а CoKitchen може да осигури както вкусен обяд за офиса, така и интересна и полезна храна за различни събития.

VMware, глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и решения за бизнес мобилност, ускорява дигиталната трансформация на своите клиенти, като им помага да реализират повече възможности за своя бизнес чрез нови технологи. Решенията на VMware позволяват модернизиране на центрове за данни, интегриране на публични облаци, променяне на начина, по който работим чрез дигитализиране на работната среда при гарантирано високи нива на сигурност. Базирана в Пало Алто, Калифорния, VMware генерира приходи от 7,09 милиарда долара през 2016 г., и има 500 000 клиенти и 75 000 партньори в цял свят.

superhosting logo

СуперХостинг.БГ е най-бързо развиващата се и най-голяма хостинг компания в България. Високото качество на техните услуги, адекватното клиентско обслужване и денонощната техническа поддръжка ги правят най-предпочитания хостинг партньор в България.

StorPool е българска стартъп компания, разработваща иновативен сторидж софтуер. Нашата цел е да се превърнем в световен лидер на пазара за сторидж. За да постигнем това, ние работим с най-добрите ИТ специалисти в страната. Вярваме, че една водеща компания е продукт на изключителни и високо мотивирани хора.

DA Fest е международен фестивал, чиято цел е да срещне българската аудитория с разнообразни артистични тенденции и изследвания в полето на дигиталното видео, саунд арт, нет арт, мултимедийни пърформанси и инсталации, роботика и генеративни системи и други интердисциплинарни форми.

Oracle

С над 430,000 клиенти в 175 държави, Oracle предоставя водещи решения в областите software as a service, platform as a service, infrastructure as a service и data as a service.

luxoft logo

Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в глобален мащаб. Компанията оперира в 39 офиса локализирани в 19 страни, в които работят над 12 000 души. В България повече от 250 специалисти работя по иновативни проекти, обслужващи големи международни корпорации.

Skyscanner e бързоразвиваща се компания с ясна задача: да вдъхновява почитателите на пътувания по цял свят и да направи търсенето на полети възможно най-приятно. Открита през 2003 година, компанията разполага с офиси в Барселона, Пекин, Будапеща, Единбург, Глазгоу, Лондон, Маями, Шензен, Сингапур и София, в които работят над 900 човека.

Персонализираните решения на Anakatech включват онлайн HTML5 базирани игрови платформи за скретч карти, слот машини и игри с моментна печалба. Anakatech работи, за да отговаря на точни изисквания, с необходимия опит и гъвкавост, за да достави пълни решения в различни сфери на игралната индустрия. Опитните новатори на Anakatech използват доказани инструменти, които осигуряват и разработват игри, за да предоставят изключителна стойност на клиентите, както и неповторимо забавление за играчите.

София Тех Парк – Адресът на Иновациите

Юбер се развива паралелно с начина по който светът се движи. Чрез безпроблемното свързване на шофьори и пътуващи през своите приложения, те правят градовете по-достъпни, отварят повече възможности за пътниците и бизнес възможности за шофьорите. От създаването си през 2009 до достигането си в над 400 града, днес Юбер бързо разширява глобалното си присъствие, поддържайки близоста на хората в градовете, в които се движат.