Спонсори и партньори

Ако имате желание да подпомогнете най-голямата българска конференция, насочена към Free & Open Source Software и свободното споделяне на знания, можете да се свържете с нас на:

Email: sponsors@openfest.org

Телефон: +359886149067

DataArt е глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, даващи възможност на клиентите да развиват своята дейност. Известни със своите задълбочени познания и отличен технически опит, екипите на DataArt създават нови продукти и модернизират сложни системи в различни сфери като телекомуникации, финансовата индустрия, здравеопазване, туризъм, медии и гейминг.

Chaos разработва технологии за визуализация, които дават възможност на артисти и дизайнери от всички творчески индустрии да създават фотореалистични изображения и анимация. Софтуерът на компанията за фотореалистична визуализация V-Ray®, работещ на базата на физичните свойства на светлината, е удостоен с награда от Американската филмова академия (Academy Award®) и с Технологична награда Emmy® за принос в разпространението на рейтрейсинг технологиите за визуализация в киното и телевизията.

През 2022 г. Chaos се обедини с Enscape, водещ разработчик на технологии за визуализация в реално време и за оптимизация на работните процеси в сферата на архитектурата, проектирането и строителството (AEC). Enscape предоставя иновативни решения, които се свързват директно със софтуер за моделиране, интегрирайки безпроблемно работните процеси за проектиране и визуализация в едно. Към групата се присъедини и Cylindo, платформа за 3D търговия. Заедно обединената компания предоставя цялостна екосистема с инструменти за 3D визуализация от начало до край, които са достъпни за всеки.

SAP партнира с над 23 000 компании в повече от 140 страни, близо 110 000 служители от над 155 националности, и има над 50-годишна история. Създаден през 2000 г., развойният център на SAP в София, SAP Labs България, е едно от ключовите и стратегически подразделения на SAP SE. В компанията работят над 1400 професионалисти, като над 80% от екипите работят по теми, свързани с облачни технологии.

Телебид Про е софтуерна компания, специализирана в разработване на персонализиран бизнес софтуер и системи за българския и международния пазар. Специализацията на фирмата включва области като системна интеграция, бизнес анализ, финанси и игри. Ние сме малък екип от висококвалифицирани специалисти и се развиваме заедно с технологиите – отделяме голяма част от времето си за R&D, обучения и сертификации. Базирани сме на Open Source технологии и се стараем да допринасяме за тяхното популяризиране в IT общността.

SUSE е глобален лидер, разработващ иновативни open source решения, на които разчитат над 60% от Fortune 500 компаниите. Специализираме в Enterprise Linux, Kubernetes Management и Edge Solutions и работим с партньори и open source общности, за да дадем възможност на клиентите ни да създават иновации навсякъде.
Всичко, което постигаме, се дължи на уменията, креативността и визията на нашите служители, партньори, клиенти и общност.
Компанията има над 2000 служители в целия свят и се разраства постоянно както глобално, така и в България. Служителите ни имат възможността да работят по едни от най-интересните и иновативни проекти в индустрията.
През 2020 години SUSE придоби Rancher Labs, а през 2021 година успешно беше листната на Франкфуртската фондова борса.

Нашата мисия в Дев Крафт е да доставяме софтуерни решения, с които да се гордеем. Същевременно се стремим да се развиваме като професионалисти. Обичаме да експериментираме с нови технологии, да доставяме качествен код и да помагаме с разрешаването на всякакви ИТ проблеми. Споделяме нашето знание и сме отворени към нови идеи и подходи. Обичаме свободния софтуер и да даваме обратно към обществото.
Ако искаш да научиш повече за нас, кажи ни „здрасти“ на hi@dev-craft.com.

LearnK8s.io спомага да усвоите знания и умения, с които да извлечете максимума от Kubernetes с много приложни онлайн курсове и занятия с лектори. Две допълнителни инициативи на екипа на платформата са:
Kube Careers – обяви за работа, фокусирани върху Kubernetes. Обявите са с ясни диапазони на заплатите, преминават задължителен преглед. Кандидатстването е директно към компаниите.
Kube Events агрегира и синтезира списък с всички събития за Kubernetes, които се случват около вас – онлайн мий-ъпи, уебинари, конференции и обучения.

HackSoft е българска софтуерна компания, която се занимава с „end-to-end“ софтуерни разработки. HackSoft започва като малък проект, случващ се между курсовете по програмиране на HackBulgaria, като 8 години по-късно компанията работи с клиенти от цял свят. Визията на компанията е да удовлетворява нуждите на клиентите си, създавайки софтуерни решения, докато предразполага екипа си да се чувства като едно голямо семейство. Основният технологичен фокус на компанията е Python, Django, TypeScript, React и AWS.

VMware, глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност, започва своята дейност в България преди 15 години. VMware България успява да се наложи като основен хъб за разработки и иновации в регион ЕMEA и ключов стратегически развоен център за VMware в световен мащаб. Също така успешно трансформира офиса от R&D локация в мултифункционален екип, фокусиран върху развойна и оперативна дейност.

С разнороден екип от таланти от над десет националности, в офиса тук се създават ключови продукти и решения за нуждите на някои от най-големите световни компании. Специалистите в София разполагат с богата експертиза в областта на виртуализацията, управлението и автоматизацията на виртуални инфраструктури, възстановяване на данни при бедствие, анализиране на големи масиви от данни и други.

Ние сме Banafo.com – екип с дългогодишен опит в телекомуникациите и иновациите. Преди близо 20 г. създадохме Zoiper – една от най-използваните soft phone апликации, а отскоро движим и новия ни проект в сферата на изкуствения интелект – Banafo. Разработваме продукти и решения както в областта на гласовото разпознаване в реално време, така и за бърза обработка на големи количества аудио файлове. Нашият ML екип използва комбинации от машинно обучение и статистически анализ за обучение на AI модели, също и WEB технологии (React, REST API, NoSQL и др.) за интегрирането им в крайни решения.

Нашият продукт е Вашият най-пряк път към лесен, бърз и точен запис и транскрипция на онлайн срещи Ви.

initlab logo

init Lab е Hackerspace на София, място за събиране на различни хора с хакерско мислене и интересни идеи.

Linux Professional Institute (LPI) is the global certification standard and career support organization for open source professionals. With more than 200,000 certification holders, it’s the world’s first and largest vendor-neutral Linux and open source certification body. LPI has certified professionals in almost 190 countries, delivers exams in multiple languages, and has more than 700 training partners all over the world.

LPI’s mission is to promote the use of open source by supporting the people who work with it.

ipacct logo

IPACCT е сред водещите интернет доставчици в България. Започва развитието си през 2000 година, а от 2003 година насам e в помощ на други интернет доставчици със свой собствен софтуер за управление на IP трафик.

ХЕЙЛОУ Диагностикс се стреми да направи достъпни за всеки постиженията на съвременната диагностика, предоставяйки животопроменящо лечение и резултати, неимоверно подобряващи качеството на живот на пациентите.

Уникалният ни подход в комбинирането на знания и умения на опитни медицински специалисти в центровете ни по образна диагностика в САЩ и софтуерни инженери в София, дава уникалната възможност да редефинираме как радиологията се осъществява днес.

HALO DX разработва от основи цялостен софтуерен стак под формата на дистрибутирана мултитенънт СааС платформа, която включва всички аспекти на работа на една радиологична практика. Платформата подсигурява и цялата необходима инфраструктура (физическа, виртуална и апликейшън) за безгрешен мост на данни между медицинските устройства, HALO центъра за база данни и съпортва разнообразни решения за машинно обучение. https://www.halodx.com/

Pure Water е основен партньор за България на едни от най-големите международни компании, утвърдени производители в областта на филтрацията. Предлаганите от тях филтриращи диспенсъри навлизат все по-масово на работното място и се превърнаха от алтернатива в предпочитаното решение за осигуряване на безкраен източник на чиста и свежа вода навсякъде, винаги, когато е необходимо.
Тяхната мисия е да подкрепят компаниите, предлагайки по-високо и различно ниво на хигиена на питейната вода на работното място, по-висока социална отговорност и с грижа към природните ресурси.

Екипът на BulStream заснема и излъчва на живо конференции, лекции, мотивационни семинари, награждавания, церемонии, малки концерти от 2007г. насам. Те са участвали в едни от първите излъчвания на живо в интернет в България. Портфолиото им включва още продуктово заснемане (продуктова фотография и видеография за най-доброто възможно представяне на вашия продукт), pre & post продукция (технически консултации, конструиране на студийна среда, подготовка на предварително съдържание и графични пакети, монтаж, цветова корекция), както и аудио обработка.

София Тех Парк – Адресът на Иновациите

Ciklum (www.ciklum.com) е водеща глобална компания за разработка на продукти и дигитални услуги, която обслужва Fortune 500 компании, както и бързо растящи нови организации. Със седалище в Обединеното кралство, Ciklum има над 4000 софтуерни разработчици, дизайнери, продуктови мениджъри и специалисти по обработка на данни по целия свят, които изграждат персонализирани цифрови решения, които използват най-новите технологии. Ciklum е специализирана в осъществяването на цифрова трансформация за някои от най-известните имена в дигиталната икономика. Компанията дава възможност на своите клиенти и хора да надхвърлят своя потенциал и да преследват необикновеното. Екипът на Ciklum в България е създаден през 2022 г. и планира да нарасне с няколко стотици през следващите няколко години.

storpool logo

StorPool е изцяло българска компания, която разработва собствен software-defined storage продукт, използван от десетки компании по цял свят. Уникалното софтуерно решение помага на големи корпорации, cloud билдъри, SaaS вендори, MSPs, хостинг и cloud доставчици да предоставят бързи и надеждни услуги на своите клиенти. StorPool е сред малкото български компании, успешно развили се от стартъп до глобален storage вендор, чийто продукт е разпознаваем по целия свят.
Компанията е основана през 2011 и не спира да се развива с бързи темпове. Нейната основна мисия е да продължава да предоставя качествен продукт, който да доставя стойност на пазара и да се конкурира успешно с глобалните лидери на пазара.
StorPool вярва, че зад всяка иновация и успешен продукт стои екип от изключителни хора. Интелектът и упоритата работа на екипа ѝ са основна движеща сила и на тях се дължи успехът на StorPool. Те са двигателят, който кара компанията да продължава да се развива, да предоставя още по-добър продукт и да затвърждава своята позиция на световния пазар за сторидж решения.

SiteGround е сред водещите компании в уеб хостинг услугите. Награждавани многократно „Най-добър работодател в България” в ИТ сектора! От сървърна оптимизация, разработка и дизайн на софтуер, до качествена поддръжка за нашите клиенти – имаме място, където да разгърнеш таланта си. Разгледай нашите възможности за работа на careers.siteground.com

Merkle is a leading data-driven customer experience management company (CXM) that delivers unique, personalized customer experiences across the entire customer journey. Furthermore, Merkle is part of Dentsu – one of the world’s largest agency networks – giving them more leverage and recourses. Merkle’s mission is to help its clients better serve their customers.
In Bulgaria Merkle has been launched by two e-commerce companies – Isobar Commerce and Live Area; the new brand is among the largest e-commerce companies in Bulgaria, having globally recognized clients in its portfolio. The technology team consists of Software Architects, Software Engineers, Quality Assurance Engineers, Project Managers, Business Analysts, and Technical Support specialists.
The team specializes in delivering, managing, and innovating multi-channel commerce platforms for major international brands and retailers, including Adidas, ASDA, Walt Disney, Clarins, Shiseido, and more. Merkle is among the Platinum partners of Salesforce, having 14 + years of experience in delivering projects based on Salesforce Commerce Cloud, a leading SaaS platform. The team masters technologies such as Javascript, Node.js, React js, Redux, Web components, and more; the QA team which consists of 100 + specialists, performs cross-browser web automation testing, security, and penetration testing, visual automation AI testing and more.

cokitchen logo

CoKitchen е място за почитателите на добрата храна – тези, които обичат да я приготвят, и тези, които обичат да я похапват. Продуктите, които компанията използва са сезонни и внимателно подбрани, а CoKitchen може да осигури както вкусен обяд за офиса, така и интересна и полезна храна за различни събития.

devbg logo

DEV.BG е портал за всички, които се интересуват от разработката и поддръжката на софтуер. Единно място за програмисти, QA специалисти, системни администратори, ръководители на IT проекти и всички професионалисти, обединени от разработката на софтуер. Целта на DEV.BG е да се развие средата и да се подпомага IT общността, като се предоставя достъп до платформи за обмяна на опит, информация, обучения, семинари и потребителски групи за най-нашумелите технологии.

Ние сме Uber. Тези, които правят нещата да се случват. Този вид хора, които са неуморими в следване на нашата мисия да помогнем на хората да отидат навсякъде и да получат всичко. Движението е нашата сила. То е в кръвта ни. То тече във вените ни. То ни събужда всеки ден. Това ни подтиква постоянно да преосмисляме как можем да се придвижваме по-добре. За теб. За всичките места, на които искаш да отидеш. За всичките неща, които искаш да получиш. В целия свят. В реално време. С невероятната скорост на сега.

Ние сме технологична компания, която свързва физическия и виртуалния свят, за да направи възможно движението с едно натискане на бутон за всеки навсякъде. В България нашият екип от 80 софтуерни инженери, продуктови мениджъри, анализатори на данни и дизайнери разработват FinTech услуги към платформата, подпомагащи плащанията за нашите клиенти и партньори. Всеки ден 16 милиона пътувания минават през Uber платформата и нашата работа е свързана с всяко едно пътуване.

Подкрепяме OpenFest – най-голямата българска конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер и споделянето на знания. Елате да се запознаете с нас там!