Онтотекст на OpenFest 2019

Онтотекст разработва продукти и решения на базата на семантични технологии и изкуствен интелект. Това включва набор от NoSQL бази данни, алгоритми за анализ на текст и машинно обучение, приложни програмни интерфейси (API) и инструменти, които се използват за изграждане на технологични решения в организации, които боравят с големи обеми документи и разнородни масиви от данни.  

Основният продукт, създаден от Онтотекст, е GraphDB. Това е графова база данни, която e внедрена успешно в системи, критични за бизнеса на големи издателства, информационни агенции, правителствени организации, фармацевтични компании и агенции за пазарна и инвестиционна информация.

GraphDB е единствената база данни, която може да извлича нови семантични връзки в големи обеми динамично променящи се данни. GraphDB е световно призната семантична база данни по отношение на скорост и надеждност при огромни натоварвания, заявки и транзакции в реално време. 

Голяма част от клиентите на Онтотекст са световни лидери в бизнеси, където публикуването или разпространението на големи обеми информация е от критично значение. Най-често това е качествена и скъпа информация – статии на авторитетни бизнес издания, научни публикации, пазарни анализи и други.

Към момента, екипът на Онтотекст се състои от 70 човека. 54 от тях са софтуерни инженери и специалисти по обработка на данни, машинно самообучение и семантични технологии. Компанията има офиси в София и Русе.

Ако имате интереси в областта на семантичните технологии и изкуствения интелект – разгледайте интернет страницата на компанията, както и постовете в Twitter и LinkedIn. Ще намерите както специализирани, така и образователни материали. Екип на Онтотекст ще ви очаква и на щанда на компанията на OpenFest 2019, за да ви разкаже за проектите, по които работят и за технологиите, които използват.

Онтотекст е търговската марка, с която оперира Сирма Ей Ай, част от Сирма Груп Холдинг.

2-ри и 3-ти ноември 2019 г.
форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

Спонсори

SAGontotext logoZoiperVMWARE Bulgaria logosumupkonsulko_logoSAPPaysafeIPACCT

Партньори

Място: форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

С тролей

Тролеи 5 и 8 до спирка София Тех Парк.

Тролей 4 до спирка Площад на авиацията.

С автобус

Автобуси 84, 184 и 306 до спирка София Тех Парк.

Автобус 305 до спирка Площад на авиацията.

Карта на всички маршрути (натиснете върху нея, за да увеличите изображението):

Карта на OpenFest