Спонсори и партньори

Ако имате желание да подпомогнете най-голямата българска конференция, насочена към Free & Open Source Software и свободното споделяне на знания, можете да се свържете с нас на:

Яна Петрова (email: yana@openfest.org)

SAG

Софтуер АГ е глобален технологичен лидер. Основана преди 50 години в Германия, компанията не спира да разработва високотехнологични продукти и да въвежда иновационни решения за по-успешен бизнес и по-добър свят. Създател на първата по рода си Дигитална Бизнес Платформа с богато портфолио от продукти, базирани на отворени стандарти и независими технологии, Софтуер АГ е признат лидер от водещи ИТ анализатори и предпочитан избор на компании от целия свят като доверен партньор по пътя на дигиталната им трансформация. Компанията е в топ 25 ИТ компании в света, като заедно с ключови клиенти разработва революционни технологични решения, включително в сферата на облачните услуги и IoT, които променят начина ни на живот. Над 4 700 служители в повече от 70 страни градят дигиталното ни бъдеще днес. Офисът в България е създаден през 2006 година и в него работят 250+ служители.

Софтуер АГ:

• основана в Дармщат, Германия;
• 4 700+ служители;
• 4 000+ глобални клиенти в 70 страни;
• един от лидерите в софтуерната интеграция;
• 65+ глобални бизнес и технологични партньори.

Клиенти в ключови индустрии:

• Застраховане и финанси;
• Промишленост, металургия, енергетика;
• Производство и търговия;
• Телекомуникации;
• Образование;
• Правителствени институции и др.

Ние вярваме, че нашите хора са ключовото ни предимство. Стремим се да създадем среда, ориентирана към екипна работа, която насърчава високата продуктивност, уважението, сигурността, ангажираността, кариерното развитие и баланса между работа и личен живот.

Моля, разгледайте нашите свободни позиции и научете повече за възможностите за кариера в България.

Pure Water е основен партньор за България на едни от най-големите международни компании, утвърдени производители в областта на филтрацията. Предлаганите от тях филтриращи диспенсъри навлизат все по-масово на работното място и се превърнаха от алтернатива в предпочитаното решение за осигуряване на безкраен източник на чиста и свежа вода навсякъде, винаги, когато е необходимо.
Тяхната мисия е да подкрепят компаниите, предлагайки по-високо и различно ниво на хигиена на питейната вода на работното място, по-висока социална отговорност и с грижа към природните ресурси.

VMWARE Bulgaria logo

VMware, глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност, присъства на българския пазар вече 11 години. За този период VMware увеличава екипа си в България близо четири пъти, превръщайки се в един от най-големите инвеститори в ИТ индустрията в региона.

Офисът в София е основен хъб за разработки и иновации на компанията в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и е сред топ три ключови стратегически развойни центрове за VMware в световен мащаб. Организацията планира да удвои капацитета си до 1500 души в следващите няколко години.

С разнороден екип от таланти от над десет националности, в офиса тук се създават ключови продукти и решения за нуждите на някои от най-големите световни компании. Специалистите в София разполагат с богата експертиза в областта на виртуализацията, управлението и автоматизацията на виртуални инфраструктури, възстановяване на данни при бедствие, анализиране на големи масиви от данни и други.

SiteGround е един от лидерите от международния уеб хостинг пазар. Създадена в България през 2004-та година, днес компанията наброява над 500 човека, базирани в София, Пловдив, Стара Загора, Испания и Италия. Сървърите на SiteGround хостват над 2 милиона домейна в пет дата центъра на три континента. Това, което ги отличава, е иновативният подход в уеб хостинг услугите, тъй като те са едни от малкото хостинг компании с такъв мащаб, които сами разработват инфраструктурата си и целия си софтуерен stack. Това, че ценят и се грижат за екипа си като своя най-ценен ресурс и дават възможност на всеки един негов член да има директно участие в операциите и развитието на компанията, е причина за високата мотивация и силно сплотения им екип вече 15 години.

konsulko_logo

Базирана в Калифорния, Консулко работи с клиенти от Северна Америка, Европа и Азия. Компанията има клон в София. Ако създавате нов продукт, те ще се радват да поговорят с Вас за това как техният инженерен опит може да помогне на Вашия проект. Ако сте софтуерен инженер със страст за Linux, моля свържете с тях, за да се присъедините към екипа на Консулко.

SAP

SAP работи с над 437 000 клиенти в 180 страни, повече от 98 000 служители в 140 локации по света, и има над 46-годишна история. Създаден преди 19 години, развойният център на SAP в София, SAP Labs Bulgaria, е едно от ключовите и стратегически подразделения на SAP SE. В момента в компанията работят над 930 професионалисти, като над 75% от екипите работят по теми, свързани с облачни технологии. SAP Labs Bulgaria има ключова роля в дефинирането и разработването на облачната платформа на SAP – SAP Cloud Platform.

sumup

Ние сме SumUp. Вярваме в героите на деня. Тези, които имат куража да преследват страстта си и да осъществяват мечтите си. Нашите екипи в Европа, Южна Америка и Съединените щати работят с предприемачески дух и вярата, че екипът е преди всичко, помагайки на собствениците на малки бизнеси да са успешни.

IPACCT

IPACCT е сред водещите интернет доставчици в България. Започва развитието си през 2000 година, а от 2003 година насам e в помощ на други интернет доставчици със свой собствен софтуер за управление на IP трафик.

Zoiper

Zoiper, softphone приложение и SDK, се разработва за Android, iOS, Windows, macOS и Linux от международен екип, който работи в София и ползва следните технологии и езици: Automatic Speech Recognition, Deep Learning, JavaScript, Node.js, Docker, Express, MongoDB, RxJS, Java, webRTC, C++, Objective-C, Swift, Kotlin и няколко реда на .NET.

initLab е Hackerspace на София, място за събиране на различни хора с хакерско мислене и интересни идеи.

ontotext logo

Онтотекст е лидер и иноватор в областите на семантичен уеб, семантичните бази данни (triplestores), компютърна лингвистика, обогатяване на метаданни и управление на знание. Компанията решава проблеми в сферите на издателския онлайн бизнес, медии, изследователската дейност на фармацевтичните компании, уеб анализа, работа с големи бази данни.

Paysafe

Paysafe е водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения. Основната цел на компанията е да позволи на бизнеса и потребителите да се свързват и осъществяват трансакции безпроблемно, като използват техните продукти в обработването на разплащания, дигитални портфейли и онлайн парични решения.
С над 20 години опит в областта на дигиталните разплащания, обем на трансакциите от над 85 милиарда долара и приблизително 3 000 служители в 12+ световни локации, Paysafe свързва бизнесите и потребителите чрез 200 варианта за разплащане в повече от 40 световни валути.
В България най-разпознаваемите продукти на фирмата са Skrill, NETELLER и paysafecard. Дигиталните портфейли Skrill и NETELLER позволяват на потребителите навсякъде по света да депозират, изтеглят и трансферират парични суми в различни валути, да разплащат онлайн, да използват предплатена MasterCard и дори да боравят с крипто валути.

StorPool е българска компания, предлагаща software-defined storage. Решението, което компанията разработва, се използва от големи компании, SaaS вендори, MSPs, хостинг и клауд доставчици. StorPool е сред малкото български компании, успешно развили се от стартъп до глобален storage вендор, чийто продукт е разпознаваем по целия свят. Компанията е основана през 2011 и се развива с бързи темпове. StorPool вярва, че зад всяка иновация и успешен продукт, стои екип от изключителни хора.