СИПИ.еу на OpenFest 2015

Kaмпанията СИПИ.еу (Спри Използването на Пластмасови Изделия за Еднократна Употреба) е създадена през май 2014 от група младежи.

logo_sipi

Като цяло идеята е да се намали използването на пластмасови продукти за еднократна употреба, чрез замяна на своя платнена торбичка, вместо найлонова, своя чашка за кафе вместо пластмасова чашка за еднократна употреба, свои кутии за храна за многократно ползване при посещения в заведенията за бързо хранене.

Редуцирането на отпадъците е първият и най-важен принцип на СИПИ.еу, но от не по-малка важност е повторното изполване на тези предмети, които го позволяват.

Настоящата цел на кампанията е създаването на карта на София с местата, където може да бъде използван собствен съд за храни и напитки. Планирано е организирането на срещи с предприемачи и потребители, за да се помисли как заедно те могат да ограничат замърсяването с пластмасови изделия за еднократна употреба.

СИПИ.еу е инициатива на Младежки клуб по пешеходен и велотуризъм град София. Клубът е основен организатор на събитията, в които се включват и други доброволци. Планирано е откриващо събитие на 29.09.2015, на което ще бъде представен нашият сайт, който съвсем скоро ще бъде готов.

7-ми и 8-ми ноември 2015 г.
Зала "България", София, България

Спонсори

Партньори

Място: Зала "България", София, България

С метро

Зала „България“ се намира до Градската градина на София (бившия Мавзолей). Най-близката спирка на метрото е „Сердика“.
Карта на метрото | Разписание