КлинКлин ще участва на OpenFest 2015

Възможно ли е една гражданска общност да наеме журналист, за да разследва важен проблем? Българският проект за краудфъндинг медия КлинКлин отговаря категорично, че не само е възможно, но е жизненоважно, за да има демократична и независима журналистика у нас.
КлинКлин ще участва на OpenFest 2015 с лекцията „Силата на колективната медия“, която ще бъде представена от основателя на платформата Кирил Беспалов и друг член на екипа – блогърът Руслан Трад.
Основната цел пред КлинКлин е да създаде медийна платформа, която се финансира, управлява и контролира от граждани, а не от политически партии, корпорации или олигарси.

Сред ключовите думи на проекта са: Колективно управление, граждански контрол над информацията, отворени инструменти за журналистика. Платформата ще срещне авторите и читателите като разпредели ангажираността, контрола и отговорността за съдържанието поравно между тях.
Краудфъндинг журналистиката е модел, който придоби голяма популярност в държави като Холандия, Испания и Германия, поставяйки си една основна цел: да правят журналистика за гражданите. КлинКлин са първите, които го въвеждат в България.

7-ми и 8-ми ноември 2015 г.
Зала "България", София, България

Спонсори

Партньори

Място: Зала "България", София, България

С метро

Зала „България“ се намира до Градската градина на София (бившия Мавзолей). Най-близката спирка на метрото е „Сердика“.
Карта на метрото | Разписание