Спонсори

Ако имате желание да подпомогнете най-голямата българска конференция, насочена към Free & Open Source Software-а, за нас ще е удоволствие да Ви помогнем в намирането на вариант да се присъедините към дванадесетото издание на OpenFest и да представим Вас, Вашата компания и продукти по един полезен начин, за да достигнете до аудиторията, към която сте се насочили.

Можете да се свържете с нас на:

Яна Петрова (email: yana@openfest.org)
Мариян Маринов (тел. + 359 886 660 270, email: mm@openfest.org)

BIX.BG e първият български Internet eXchange Point (IXP), член на Euro-IX (European Internet Exchange Association). BIX.BG е създадена с конкретната цел да бъде неутрална и надеждна платформа за обмен на данни между водещите телекоми, интернет доставчици, кабелни оператори, доставчици на съдържание др. Повече от 50 водещи интернет компании са свързани в BIX.BG.

Софтуерният университет (СофтУни) е институция, която осигурява качествено образование и възможности за работа за хиляди млади хора в България и един ден, в близко бъдеще – в цяла Европа. СофтУни обучава студентите как да бъдат способни софтуерни инженери, използвайки най-новите технологии, инструменти и платформи.

SAP е най-големият производител на бизнес софтуер в света. Компанията работи с 253 500 клиенти в 188 страни и има повече от 67 000 служители в 130 локации по света. Създаден преди 14 години, развойният център SAP Labs България е едно от ключовите подразделения на SAP SE. В компанията над 600 софтуерни професионалисти работят по последните SAP in-memory и облачни технологии.

SiteGround е доставчик на уеб хостинг услуги, работещ предимно с американски и други англоговорящи потребители. Компанията е създадена през 2004 година. В SiteGround смятат, че уеб хостинг индустрията дължи много на свободния софтуер и по тази причина те с радост подкрепят OpenFest и други подобни събития.

ОПЪНИНТЕГРА АД е основана през 2003 година от пионери на българската open source общност като системен интегратор с основен фокус създаване на хибридни решения и системи, където компоненти софтуер с отворен код и такива от затворени системи работят в симбиоза. Хардуер, софтуер, услуги – всичко в едно.

StorPool рaзрaботвa интелигентен софтуер за съхранение на данни. Продуктът позволява на компании изгрaждaщи публични/чaстни ‘облaци’, на доставчици на услуги и на други ИТ компании да съхраняват данни на стандартни х86 сървъри, вместо на скъпи и неефективни специaлизирaни сторидж мaсиви (т.нар. SAN). Софтуерът на StorPool обединява капацитета, но и производителността на дискове от множество сървъри в един общ block-level пул.

Хак България е училище за хакери, в което се случват курсове по програмиране, по модела на обърната класна стая.
Фокусираме се върху решаването на интересни и тегави практически задачи, които да развият уменията на курсистите за използване на всички нужни инструменти към технологията, работа в екип и писане на хубав код с тестове.
Курсовете се въртят около Python, Ruby, Frontend JavaScript, NodeJS, Java, Android и System C.

Host.bg е водещ доставчик на хостинг услуги в България от 2003 г. Компанията предлага пълна гама от високо надеждни и сигурни хостинг услуги, като споделен хостинг, наети сървъри и виртуално облачни решения. Host.bg е част от най-голямата entertainment broadcasting група в Европа – MTG International.

Delta.BG e една от водещите хостинг компании в България. Тя е специализирана в предоставяне и поддръжка главно на три продукта : виртуални, наети сървъри и колокация.
Фокусът на компанията е насочен предимно към IT фирми и корпоративни клиенти със специфични изисквания за изчислителна мощ.

TaxiMe е мобилно приложение за iOS и Android, с което поръчваш такси с подбран шофьор на стандартни тарифи. Поръчва се бързо и лесно, без разговори с диспечер. Благодарение на интелигентен софтуер поръчката отива при шофьора с най-висок рейтинг наблизо, което гарантира спокойно и приятно пътуване.

pCloud е цялостна клауд сторидж услуга с възможности, които правят контрола над файлове по-лесен от всякога. За изминалата година, услугата може да се похвали с 700 000+ потребители по цял свят. pCloud е фокусиран към грижата за тях, като позволява запазването, достъпа и споделянето на информация от всяко устройство, навсякъде.

bgERP

bgERP е web-базирана система за управление на бизнеса с отворен код. Тя е написана на езика PHP и се разпространява под GPL лиценз. За работата й е необходим web-сървър Apache и сървър за база данни MySQL.

Хаос Груп е компанията създала един от най-успешните продукти за 3D визуализация – V-Ray®. V-Ray е един от най-известните софтуерни продукти в сферата на 3D визуализацията. Филми, дизайни, проекти и идеи създадени с V-Ray са част oт ежедневието на всеки от нас с достъп до телевизия, компютър или билет за кино, благодарение на голямата общност от артисти и дизайнери използващи V-Ray.