Спонсори и партньори

Ако имате желание да подпомогнете най-голямата българска конференция, насочена към Free & Open Source Software и свободното споделяне на знания, можете да се свържете с нас на:

Яна Петрова (email: yana@openfest.org)

StorPool е българска компания, предлагаща software-defined storage. Решението, което компанията разработва, се използва от големи компании, SaaS вендори, MSPs, хостинг и клауд доставчици. StorPool е сред малкото български компании, успешно развили се от стартъп до глобален storage вендор, чийто продукт е разпознаваем по целия свят. Компанията е основана през 2011 и се развива с бързи темпове. StorPool вярва, че зад всяка иновация и успешен продукт, стои екип от изключителни хора.

IPACCT

IPACCT е сред водещите интернет доставчици в България. Започва развитието си през 2000 година, а от 2003 година насам e в помощ на други интернет доставчици със свой собствен софтуер за управление на IP трафик.

ontotext logo

Онтотекст е лидер и иноватор в областите на семантичен уеб, семантичните бази данни (triplestores), компютърна лингвистика, обогатяване на метаданни и управление на знание. Компанията решава проблеми в сферите на издателския онлайн бизнес, медии, изследователската дейност на фармацевтичните компании, уеб анализа, работа с големи бази данни.

Paysafe

Paysafe е водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения. Основната цел на компанията е да позволи на бизнеса и потребителите да се свързват и осъществяват трансакции безпроблемно, като използват техните продукти в обработването на разплащания, дигитални портфейли и онлайн парични решения.
С над 20 години опит в областта на дигиталните разплащания, обем на трансакциите от над 85 милиарда долара и приблизително 3 000 служители в 12+ световни локации, Paysafe свързва бизнесите и потребителите чрез 200 варианта за разплащане в повече от 40 световни валути.
В България най-разпознаваемите продукти на фирмата са Skrill, NETELLER и paysafecard. Дигиталните портфейли Skrill и NETELLER позволяват на потребителите навсякъде по света да депозират, изтеглят и трансферират парични суми в различни валути, да разплащат онлайн, да използват предплатена MasterCard и дори да боравят с крипто валути.

SAP

SAP работи с над 437 000 клиенти в 180 страни, повече от 98 000 служители в 140 локации по света, и има над 46-годишна история. Създаден преди 19 години, развойният център на SAP в София, SAP Labs Bulgaria, е едно от ключовите и стратегически подразделения на SAP SE. В момента в компанията работят над 930 професионалисти, като над 75% от екипите работят по теми, свързани с облачни технологии. SAP Labs Bulgaria има ключова роля в дефинирането и разработването на облачната платформа на SAP – SAP Cloud Platform.

initLab е Hackerspace на София, място за събиране на различни хора с хакерско мислене и интересни идеи.