Дискусии/light conferences на OpenFest 2018

В пространството зад зали А и В, до входа на зала С, сме обособили дискусионна зона, в която можете да се включите в новия за тази година формат light conferences.

ЦИФРОВА РЕПУБЛИКА

ЦИФРОВА РЕПУБЛИКА е сдружение, създадено в началото на 2018 година от съмишленици от българските общности на Уикипедия и Creative Commons, IT специалисти и независими творци, което работи за цифровизирането на образованието, културното наследство и предприемачеството в България по начин, отстояващ гражданските и човешките права.

ЦИФРОВА РЕПУБЛИКА ще участва в OpenFest с лекция на Ана Лазарова на тема “Авторскоправната реформа в EС – накъде отиваме?”, която ще засегне новите правила за свободно използване на произведения, обект на авторско право, за образователни цели, от културните институции, за извличане на текст и данни (TDM), както и предвижданото ново сродно право за издателите на новини и нови отговорности на интернет посредниците за филтриране на потребителското съдържание.

След лекцията представители на сдружението ще бъдат на разположение през първия ден от феста от 16:30 до края на деня в дискусионната зона, за да разговарят с всички, които се интересуват от течащата авторскоправна реформа, отворено образование, защита на общественото достояние и други аспекти на цифровите политики у нас и в Европейския съюз. Ако нямате възможност да се срещнете с тях в събота, те ще бъдат там и в неделя от 14:30 (след обедната почивка) до края на деня.

3-ти и 4-ти ноември 2018 г.
форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

Спонсори

IPACCTSAP Labs BulgariaVMWARE Bulgaria logoUber logokonsulko_logoLeanplum logoBULPROS LOGO CMYKTelebidPro_logo

Партньори

digital-republic-logocokitchen logo

Място: форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

С тролей

Тролеи 5 и 8 до спирка София Тех Парк.

Тролей 4 до спирка Площад на авиацията.

С автобус

Автобуси 84, 184 и 306 до спирка София Тех Парк.

Автобус 305 до спирка Площад на авиацията.

Карта на всички маршрути (натиснете върху нея, за да увеличите изображението):

Карта на OpenFest