Експо Зона на Open Fest 2018

Тази година Open Fest подкрепя няколко интересни и полезни за обществото проекти, като им предоставя щандове в Експо Зоната. Тя се намира вляво от рецепцията на конференцията, точно след входа за зала B. Можете да се запознаете с представители на проектите на живо по време на Open Fest 2018, а долу ви представяме по-подробна информация за тях.

Kiwi TCMS за първи път на OpenFest

За първа година Kiwi TCMS ще участва на OpenFest – най-голямата open-source конференция в България. Ето какво споделя екипът зад Kiwi TCMS по повод тяхното участие тази година.

Много се радваме да бъдем част от OpenFest! Това е перфектният начин да отбележим изминалата година, в която успяхме да разрешим доста технически проблеми, да посетим няколко конференции в чужбина и да разрастнем екипа си. Можем също така да се похвалим, че няколко от нашите текущи потребители ще бъдат лектори на конференцията! Очакваме всички тестери и IT фенове на нашия щанд, за да си кажем здрасти и да си говорим за тестване, бъгове и open-source.

За Kiwi TCMS

Kiwi TCMS е test case management система с отворен код, която има амбицията да се докаже като водеща в бранша. Това е проект на почти 10 години, който беше стартиран от Red Hat под друго име, за да замени известните в миналото системи TestLink и Testopia.

Оригиналният изходен код в последствие е публикуван в GitHub и след това изоставен. През последните няколко години се разработва от български екип като и на практика е единствената test case management система с отворен код, която се разработва активно.

Kiwi TCMS се използва при тестването на софтуер и quality assurance, за да събира информация какво и кога е било тествано, на какви версии и в каква работна среда. Тази информация помага при вземане на решение за рилийз, следене и планиране работата в QA екипа и правене на различни видове справки.

Kiwi TCMS е незаменим помощник при ръчното тестване, защото предоставя лесен и удобен интерфейс за работа. Всеки тестер в екипа вижда какви тестове има назначени за изпълнение както и всички инструкции и необходима информация за тяхното изпълнение. Поддържа се дефиниране и работа с тест планове, тест сценарии (test case) и тест изпълнения (test run), лесно отваряне на бъгове в Bugzilla, GitHub и JIRA.

В режим автоматизирано тестване TCMS системите са полезни за събиране и анализ на информация, особено в случаите когато не се изпълняват всички тестове непрекъснато! Kiwi TCMS предоставя API интерфейс, чрез който може да се интегрира с всеки test runner и произволни други системи.

Kiwi TCMS на OpenFest 2018

На щанда ще имате възможност да се срещнете с екипа на Kiwi TCMS, да разберете повече за историята на проекта и изпробвате негова демо версия на живо.

Прохождащите в open-source програмирането ще разберат какви технически умения са необходими за работа по проекта и да се запознаят с учебната програма, през която преминават всички членове на екипа преди да започнат смело да изпращат pull request-и.

Help a Paw

Help a Paw е мобилно приложение, благодарение на което могат да се подават сигнали за бездомни животни, които се нуждаят от помощ. В резултат на това всички доброволци, инсталирали приложението и намиращи се наблизо, получават известие и по възможност се отзовават. Целта на приложението е да осигури по-надежден и бърз начин за информиране за спешни случаи сред бездомните животни и съответно да помогне за спасяването на повече животи. Към момента Help a Paw има над 1000 потребителя и се ползва активно от някои от големите защитни организации.

По време на Open Fest ще имате възможност да получите повече детайли за приложението, предстоящите ъпдейти и идеите на екипа на Help a Paw. Също така, Help a Paw активно набират доброволци, които да помогнат с разработката и тестването на приложението – при интерес не пропускайте да се отбиете при тях.

Help a Paw може да бъде изтеглено от App Store и Google Play.

openSUSE

Третият проект с щанд в Експо зоната е openSUSE. Отбийте се да се запознаете с техния екип и да научите повече за тях.

3-ти и 4-ти ноември 2018 г.
форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

Спонсори

VMWARE Bulgaria logoSAP Labs Bulgariakonsulko_logoUber logoIPACCTBULPROS LOGO CMYKLeanplum logoTelebidPro_logo

Партньори

digital-republic-logocokitchen logo

Място: форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

С тролей

Тролеи 5 и 8 до спирка София Тех Парк.

Тролей 4 до спирка Площад на авиацията.

С автобус

Автобуси 84, 184 и 306 до спирка София Тех Парк.

Автобус 305 до спирка Площад на авиацията.

Карта на всички маршрути (натиснете върху нея, за да увеличите изображението):

Карта на OpenFest