Първи лектори на OpenFest 2017

Докато довършим изготвянето на програмата, запознаваме ви с първите лектори тази година.

Божидар Божанов

Божидар Божанов е програмист, а понякога и архитект. Залита и по обществено-полезни приложения на софтуерното инженерство, като поради това е част от фондация Общество.бг. Бивш съветник за електронно управление на вицепремиера Румяна Бъчварова. Божидар ще разгледа настоящия законодателен процес от гледна точка на използваните технологии и всички проблеми, произтичащи от това и ще предложи рехнологично решение с използване на стандартен формат LegalXML и Git за колаборативна работа върху законодателство.

Пейо Попов

Пейо Попов е юрист, който се занимава преди всичко с ИТ. Като част от екипа на Онтотекст, отговаря за търговската дейност на компанията в САЩ и за портфолиото от продукти и услуги. Пейо ще разкаже какво е патентен трол и как да се преборим с него, след като компанията, в която работи, се е сблъскала челно с този проблем и успешно му е противодействала.

Georg Greve

Георг Греве е предприемач, бил е софтуерен разработчик, писател, физик и консултант на глобални компании, Европейската комисия и Обединените нации. Основател и президент на Фондация „Свободен софтуер Европа“, съосновател и главен изпълнителен директор на Kolab Systems AG. С интерес изследва предизвикателствата, свързани с нашето все по-дигитално общество. Георг ще разкаже за Notary Trade и платформата, която разработват, за да дадат достъп на всеки до token икономиката, основавайки се на ценностите на Отворения Интернет.

Очаквайте скоро и пълната програма на OpenFest 2017.

4-ти и 5-ти ноември 2017 г.
форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

Спонсори

superhosting logoluxoft logoSAP Labs BulgariaIPACCTOracle

Партньори

cokitchen logo

Място: форум "Джон Атанасов", София Тех Парк, София, България

С тролей

Тролеи 5 и 8 до спирка София Тех Парк.

Тролей 4 до спирка Площад на авиацията.

С автобус

Автобуси 84, 184 и 306 до спирка София Тех Парк.

Автобус 305 до спирка Площад на авиацията.

Карта на всички маршрути (натиснете върху нея, за да увеличите изображението):

Карта на OpenFest