Спонсори

Ако имате желание да подпомогнете най-голямата българска конференция, насочена към Free & Open Source Software и свободното споделяне на знания, можете да се свържете с нас на:

Яна Петрова (email: yana@openfest.org)
Васил Колев (тел. + 359 888508044, email: vasil@openfest.org)

КлинКлин е първият български проект за crouwdfunding медия, която въвлича потребителите във финансирането, управлението и контрола на съдържанието. Читателите излизат от ролята на пасивни потребители и избират темите, за които ще се пише, като определят и възнаграждението на авторите. Нашата мисия е да предоставяме качествена и независима информация с широко гражданско участие

Софтуерният университет (СофтУни) е организация, която предоставя качествено образование, професия и съдействие при кариерен старт за хиляди млади хора в България. СофтУни е основан с идеята за иновативен и модерен образователен център, който създава истински професионалисти в света на програмирането.СофтУни предлага различни обучения, които се стремят да отговарят не само на интересите на студентите, но и на търсенето на бизнеса, като по този начин се явява като мост между образованието и бизнеса.

Astea Solutions е иновативна компания с утвърдени позиции в сферата на продуктите за създаване, разпространение и достъп до богато мултимедийно съдържание. Технологичните ни интереси са широки, структурата и процесите ни са гъвкави, а културата ни стимулира креативността и инициативността.

pCloud е клауд сторидж услуга, която предлага най-сигурното съхранение на файлове в облака. Разработена за мобилни, десктоп и уеб приложения, тя осигурява постоянен достъп до вашата най-важна информация. Допълнителнителната функционалност pCloud Crypto защитава файловете с криптиране от най-ново поколение.

E-CARD е изцяло българска компания, която вече 15 години развива иновативни софтуерни проекти и използва свободен софтуер. E-CARD подкрепя хората, които търсят възможности за обучение и развитие, затова за втори път
подкрепя OpenFest и организира специална томбола.

SiteGround е доставчик на уеб хостинг услуги, работещ предимно с американски и други англоговорящи потребители. Компанията е създадена през 2004 година. В SiteGround смятат, че уеб хостинг индустрията дължи много на свободния софтуер и по тази причина те с радост подкрепят OpenFest и други подобни събития.

Itbookshelf е българска онлайн книжарница, предлагаща основно литература на издателство О’Райли. Платформата е разработена от Коуд Рънърс, софийска софтуерна компания, специализирана в приложения за визуализация на данни. Ние вярваме в добрия стар навик на четенето на (хартиени) книги и незаменимите знания, придобити по този начин – независимо от избраната технология.

Host.bg е водещ доставчик на хостинг услуги в България от 2003 г. Компанията предлага пълна гама от високо надеждни и сигурни хостинг услуги, като споделен хостинг, наети сървъри и виртуално облачни решения. Host.bg е част от най-голямата entertainment broadcasting група в Европа – MTG International.

ITEventZ.bg е уеб платформа, която насърчава ИТ компаниите в България да публикуват конференции, семинари, обучения и стажантски програми. Идеята на проекта е да създаде среда, в която ИТ професионалистите да открият един обобщен и унифициран календар на предстоящите събития. Сайтът предлага безплатна регистрация на фирмите и се поддържа от професионалисти в ИТ сферата.

initLab е Hackerspace на София, място за събиране на различни хора с хакерско мислене и интересни идеи.

Хак България е училище за хакери, в което се случват курсове по програмиране, по модела на обърната класна стая.
Фокусираме се върху решаването на интересни и тегави практически задачи, които да развият уменията на курсистите за използване на всички нужни инструменти към технологията, работа в екип и писане на хубав код с тестове.
Курсовете се въртят около Python, Ruby, Frontend JavaScript, NodeJS, Java, Android и System C.

Tradeo е международна високо-технологична компания, която разработва иновативна социална платформа за онлайн търговия на Forex, акции, стоки и индекси. Tradeo е сбъднатата мечта на младия и амбициозен търговец.

Pure Water е основен партньор за България на няколко международни компании, утвърдени производители в областта на филтрацията. Предлаганите от нас филтриращи диспенсъри навлизат все по-масово на работното място в България, тъй като освен редуцирането на разходите, това решение подкрепя организациите в техния стремеж към по-разумна употреба на природните ресурси.

SAP работи с над 282 000 клиенти в 188 страни, повече от 74 400 служители в 130 локации по света, и има над 42-годишна история. Създаден преди 15 години, развойният център SAP Labs България е едно от ключовите подразделения на SAP SE. В компанията над 630 софтуерни професионалисти работят в областта на софтуерната разработка и по последните SAP in-memory и облачни технологии.

Фирма Олимекс проектира и произвежда електронни изделия, програматори, развойни средства и малки линукс компютри. Тя е една от първите фирми в България, които показват, че бизнес моделът да правиш Отворен Хардуер и Софтуер може да е успешен и печеливш.