За програмата на OpenFest 2014

Тази година правенето на програмата ни беше по-интересно от предишните.

Като за начало, имаме (нова) система за приемане на лекции (cfp.openfest.org, source в github), чрез която можахме да приемем всичките submission-и и да ги организираме.

Поради feedback-а от миналата година, направихме отделен advanced technical поток, за да можем да разделим по сложност техническите лекции. Също така, понеже придобива все по-голяма обществена важност, добавихме поток за civic hacking. И финално, постарахме се да намерим лекции за OpenArt поток, който се опитваме да възобновим в последните години.

Друго, което променихме от предишни години е форматът – вместо да правим lightning talk-ове (които целият технически екип хич не обича), отделихме през двата дни по една зала за light conferences, нещо като малки unconference събития по различни теми, където хората да могат да се съберат и неформално да си представят/обсъдят идеите. Тази година темите са Civic hacking, системна/мрежова администрация и социални аспекти на open source проектите.

Подборът на лекции и подреждането на програмата беше направено от програмния комитет една вечер, в следния състав:

Боян Кроснов
Васил Колев
Петко Борджуков
Стефан Вартоломеев
Стефан Кънев
Стефан Леков
Христина Недкова
Яна Петрова

(самата програма е в две части – лекции и workshop-и.)

Подредбата на програмата беше направена така, че:
– винаги да има лекция на английски
– да не съвпадат (доколкото е възможно) подобни по тип лекции, т.е. да са максимално различни потоци
– да има през цялото време нещо интересно за всички
– да има място за всички, които ще искат да гледат дадена лекция, т.е. да сложим в голямата зала само лекции, които се очаква да предизвикат наистина голям интерес.

Последното не беше лесно, затова сме планирали дори за по-малките зали да има overflow, т.е. на самото събитие хората да гледат лекциите на някой от телевизорите във фоайето или в специалната зала за целта.

Също така, това че имахме около два пъти повече submission-и, отколкото слотове в програмата доста затрудни обсъждането и приемането на различните лекции. На моменти беше доста разгорещено, но в крайна сметка целият комитет прие програмата и като изключим някои минимални промени, тя не се различава от първоначалната.

Надяваме се, че програмата ще ви хареса и ще се забавлявате двата дни на OpenFest 🙂

EVENT_TIME
VENUE_LOCATION

Спонсори

bgERP

Партньори

Място: VENUE_LOCATION

С метро

Интерпред се намира в непосредствена близост до спирка “Жолио Кюри” на софийското метро.
Карта на метрото | Разписание